Motoarele turismului românesc, puse în mișcare? Peste 1,27 milioane de turiști, la Constanța, în 2018. Dobre: „Creșterea se datorează introducerii voucherelor de vacanță“

Cu toate că nivelul de trai din România nu este unul mulțumitor, compatrioții noștri au prins gustul excursiilor. O arată și statistica. Potrivit Institutului Naţional de Statistică (INS), peste 11 milioane de turişti români şi străini s-au cazat în hotelurile, pensiunile şi alte structuri de cazare din România în primele zece luni din 2018.

Creşterea este de 6%, faţă de aceeaşi perioadă a anului 2017. Cei mai mulţi turişti şi-au rezervat camere în structurile de primire turistică din Bucureşti: 1,75 milioane de turişti, urmat de judeţul Constanţa, cu peste 1,27 milioane de turişti, marea lor majoritate fiind reprezentată de turiştii care şi-au petrecut vra pe litoral şi de judeţul Braşov, 1,14 milioane turişti cazaţi. Cei mai puţini turişti s-au înregistrat în judeţul Teleorman: 9.070.

Fostul ministru al Turismului, Mircea-Titus Dobre, a declarat că, în primul rând, creșterea se datorează introducerii voucherelor de vacanță în vara anului 2017, în timp ce el deținea portofoliul.

„Apoi, bineînțeles, creșterea se datorează și mediului privat, care a făcut investiții în modernizarea spațiilor de cazare și alimentație publică. Sunt o multitudine de factori care au dus la această creștere. Dar, repet, în principal, creșterea numărului de turiști o pun pe seama voucherelor de vacanță, care au dus la creșterea gradului ocupare a spațiilor de cazare din zona montană pe timpul verii, ceea ce nu se întâmpla până cum“, a spus Dobre, pentru TOMIS NEWS.

Întrebat dacă trendul de creștere se va menține și în acest an, Dobre a mai punctat faptul că nimeni nu poate să prevadă acest lucru, pentru că acest lucru depinde de mai mulți factori.

Guvernul a decis, vineri, 7 decembrie 2018, ca toți salariații din sistemul public să beneficieze de vouchere de vacanță în valoare de 1.450 de lei și în următorii doi ani. Voucherele de vacanță au reprezentat, în 2018, cel mai important sprijin acordat industriei de profil din ultimii ani, având în vedere că cei 1,2 milioane de români din sistemul public au putut deconta aceste vouchere exclusiv în unități de cazare situate pe teritoriul României.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *