Moțiunea simplă „Virusul Cîțu”, ADOPTATĂ în Parlament

Moțiunea simplă împotriva ministrului Finanțelor a trecut, miercuri, la votul Camerei Deputaților.

Camera a dezbutut luni moțiunea simplă depusă de parlamentarii PSD împotrivia ministrului Finanțelor, Florin Cîțu. Social democrații i-au reproșatlui Cîțu „lipsa unor măsuri de sprijin, eficiente pentru economie”. În moţiunea intitulată „Virusul Cîţu a infectat economia naţională”, PSD l-a acuzat pe ministrul finanțelor că „este mai nociv decât pandemia”. Astăzi, a avut loc votul, iar moțiunea simplă a trecut.

„Sondajele de opinie arată că 70% din populaţie consideră că România ar fi putut evita efectele negative din economie, produse de pandemia de coronavirus, dacă Ministerul Finanţelor ar fi luat din timp măsuri eficiente pentru sprijinirea agenţilor economici. Mai simplu spus, 70% dintre români consideră că ministrul Cîţu este un dezastru pentru economie! Ce blestem pe această ţară ca, în cele mai grele momente, economia ei să fie condusă de cel mai dezastruos ministru al Finanţelor din istoria României”, au susținut social-democraţii în moţiunea simplă în care s-a propus demiterea ministrului Finanţelor.

Spre deosebire de moțiunea de cenzură care duce la căderea Guvernului, moțiunea simplă are ca efect doar adresarea unui avertisment politic cu scopul de a remedia o situație eronată fără a creea de partea Guvernului obligația de a o respecta.

La votul de miercuri au votat 286 de deputați, fiind înregistrate 153 de voturi pentru, 87 împotrivă, 27 de abțineri și 19 parlamentari care nu au votat.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *