Moțiunea PSD împotriva lui Claudiu Năsui (Economie) a PICAT

Senatul a dezbătut și a votat, marţi, moţiunea simplă intitulată „O Românie în agonie, cu Năsui la Economie” prin care cei 41 de semnatari, senatori PSD, solicită demiterea „imediată” a ministrului Economiei, Claudiu Năsui.

Dacă o putere străină ostilă şi-ar fi propus să destabilizeze economia naţională şi producţia românească, cea mai rapidă cale de a realiza acest obiectiv ar fi fost să îl pună pe Claudiu Năsui ministru al Economiei. Niciun fel de forţe oculte externe şi nici cele mai perfide planuri de subminare a unei economii naţionale nu ar fi reuşit, într-un an de zile, dezastrul produs de Claudiu Năsui în fruntea Ministerului Economiei, în doar 70 de zile„, se arată în moţiunea simplă depusă la Senat, săptămâna trecută.

Semnatarii moţiunii susţin că planurile ministrului Economiei vizează „blocarea programelor de stimulare şi susţinere a economiei şi firmelor româneşti„, „anulează acţiunile de susţinere a exporturilor româneşti” şi „vânzarea celor mai profitabile companii ale statului român„.

Senatorii PSD îl acuză pe ministrul Năsui, pe care îl consideră „un ministru penal„, că nu a redactat hotărârea de Guvern pentru organizarea instituţiei pe care o conduce, după desprinderea de Ministerul Energiei. Iniţiatorii moţiunii mai susţin că „cei care profită de pe urma prezenţei lui Claudiu Năsui la Ministerul Economiei sunt doar securiştii din spatele său şi firmele controlate de familia Năsui”.Senatorii PSD solicită demiterea imediată a ministrului Economiei, Claudiu Năsui, cel care distruge economia României, prin sărăcirea ei cu 100 de milioane de euro în fiecare zi, prin blocarea investiţiilor şi care vrea să vândă economia României pe 2 lei, să omoare HoReCa şi să blocheze exporturile„, încheie senatorii PSD moţiunea simplă.

Senatorul PSD Radu Oprea a declarat, miercurea trecută, că moţiunea simplă este „pe deplin justificată şi foarte aşteptată” de către antreprenorii din România pentru că ministrul Economiei „nu are nicio viziune şi niciun mesaj pentru antreprenori”.

Nu avem emoţii privind votul la această moţiune simplă împotriva ministrului Economiei. (…) Avem o oră şi jumătate de dezbateri, urmată de vot secret cu bile. Cu prezenţă fizică. Cu siguranţă vom avea cvorum, pentru că ştiam de procedură. Coaliţia va fi în sală. (…) Din păcate, în această moţiune simplă este un punct care face referire la familia ministrului şi mi se pare că este inacceptabil să ducem politica în zona de ‘radio şanţ’. Noi suntem mulţumiţi de activitatea ministrului Năsui şi cred că astăzi, în plen, dumnealui are ocazia să argumenteze poziţia sa şi a ministerului pe subiectele ridicate de PSD. Nu se pune problema ca USR şi Coaliţia să nu îl susţină pe ministrul Năsui, cu atât mai mult, dacă vă uitaţi, argumentele aduse în moţiune nu sunt legate de realitate. Sunt nişte declaraţii superficiale”, a afirmat Dragu, marţi, după şedinţa Biroului Permanent al Senatului.

Năsui: Am închis robineți de bani care mergeau spre mafii politice. Nu mă puteți șantaja sau intimida

Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, a declarat marți, în plenul Senatul, la dezbaterea moțiunii simple depusă de PSD împotriva sa, că motivul îl reprezintă faptul că le-a stricat afacerile social-democraților.

„Din aceste moțiuni reiese un clasament al fricii PSD și al unui vechi sistem de a face politică. Mai întâi Vlad Voiculescu, acum eu. Vorbiți despre destabilizarea economiei în 70 de zile. Aici e chiar hilar, de la PSD care a dat OUG 114, de la PSD care a destabilizat economia într-o singură zi, care a venit cu geniile economice Vâlcov, Andrușcă, Dragnea. Ați arătat atunci mediului privat că sunteți în stare de orice. Era un prăpăd total pe bursă. Ați depus moțiunea pentru că am închis niște robineți de bani care mergeau spre mafii politice. Ați depus pentru că am deranjat interesele dvs financiare. Acum sunteți loviți la bani. Nu am destabilizat nicio economie, doar economia de gașcă a dvs. Aveți impresia că puteți să mă șantajați sau intimidați, dar nu veți reuși pentru că nu mi-e frică. Din 37 de companii ale Ministerului Economiei, 28 au grave probleme economice, asta e rezultatul PSD – jaf, căpușare și debandadă. Ziceți că s-a declanșat ancheta penală asupra măsurii 3. Nu sunt specialist în drept penal, dar o anchetă penală nu se declanșează de la sine. Eu am vorbit despre aceste nereguli, l-am anunțat pe premier și eu am făcut plângerea la DNA”, a declarat Claudiu Năsui.

Votul asupra moţiunii simple intitulate „O Românie în agonie, cu Năsui la Economie” a fost acordat marţi, la finalul dezbaterilor, prin vot secret cu bile. Rezultatul fiind: 55 de voturi pentru adoptarea moțiunii, 72 de voturi împotrivă și o abținere.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *