Spread the love

Ședința pentru moțiunea simplă împotriva ministrului Justiției, Tudorel Toader, inițiată de opoziție, programată pentru 6 martie nu a mai avut loc. La moțiunea simplă, majoritatea se calculează din numărul celor prezenți, însă social-democrații au absentat în bloc, fiind doar 110 deputați prezenți. Fără întrunirea cvorumului, ședința a fost suspendată, iar votul pe moțiune a fost amânat.

CITEȘTE ȘI:

Între timp, curg vești proaste pentru ministrul Toader, întrucât UDMR a anunțat că va susține moțiunea, ceea ce presupune faptul că șansele ca aceasta să treacă au crescut considerabil. De asemenea, există semnale și de la PRO România că va susține moțiunea opoziției.

UDMR, anunț groaznic pentru Toader

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a confirmat marți seară că parlamentarii maghiari vor vota pentru.

„Am spus că în acest moment, îmi pare rău să spun că nu îl vom susține de domnul ministru Toader. Adică vom vota moțiunea simplă. Asta este viața. Nu este nici o problemă. Parlamentul trebuie să spună atunci când este momentul ce crede despre Guvern, despre un ministru. Nu s-a votat moțiunea săptămâna trecută. Mâine vom discuta bugetul… Probabil că nici mâine nu se va vota moțiunea. De ce? Pentru că, probabil nu vor un vot negativ”, a spus Hunor.

La fel a transmis și liderul deputaților UDMR, Attila Korodi.

„Ministrul Justiției a trântit o Ordonanță de Urgență care a bulversat tot sistemul judiciar. Această reacție (a magistraților – n.r.) era una normală și sinceră. Efectiv, după multe dezbateri politice și juridice în Parlament, când anumite lucruri s-au cristalizat, a venit ministrul Justiției, a trântit, că nu pot să spun altfel, o OUG, prin care a bulversat din nou totul”, a spus Korodi.

Deputatul UDMR de Constanța, István-János Antal, ne-a explicat și de ce acest anunț nu poate fi interpretat ca o trădare de către PSD.

„Noi am anunțat că vom vota pentru moțiune! Nu facem parte din guvernare și susținem doar acele puncte din programul de guvernare pe care le considerăm utile”, a spus deputatul Antal, pentru TOMIS NEWS.

PRO România, încă un cui în cavoul politic al lui Toader?

Dacă UDMR răstoarnă calculele matematice, poziționarea PRO România ar putea să fie punctul culminant la votul final din Parlament. La partidul lui Victor Ponta încă nu s-a stabilit exact ce vor face parlamentarii acestei formațiuni, dar deputatul constănțean Mircea Banias ne-a precizat că, personal cel puțin, va vota pentru.

„Nu am avut încă o discuție de principiu cu colegii pe acest subiect, dar eu voi vota pentru moțiune!”, a spus Banias, pentru TOMIS NEWS.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *