Moțiunea împotriva lui Toader, RESPINSĂ în Parlament. Stelian Ion: „El nu mai este de mult ministrul Justiției, ci avocatul infractorilor”

Intrată în dezbateri și pentru votul final încă de la începutul lunii, moțiunea simplă inițiată de opoziție împotriva ministrului Justiției, Tudorel Toader, a fost votată abia miercuri. Astfel, moțiunea a căzut în Camera Deputaților, cu 126 de voturi pentru și 146 împotrivă, nefiind întrunit numărul necesar de voturi.

Scăpat ca prin urechile acului, Toader rămâne ministru al Justiției.

„Este un semnal foarte clar din partea PSD și ALDE că s-au înțeles, au bătut palma, l-au convins pe Tudorel Toader să dea acele trei ordonanțe, nu avem nici o îndoială că asta a fost miza și din această cauză au votat toți împotriva acestei moțiuni simple. Este foarte grav ceea ce se întâmplă, dacă se adoptă aceste modificări la Codul penal și de Procedură penală prin OUG este o încălcare crasă a Constituției, în condițiile în care aceste proiecte sunt pe ordinea de zi a Parlamentului, în condițiile în care de la deciziile CCR și până în prezent comisia Iordache nu a mai lucrat nimic, pentru că ei știu foarte clar că nu mai au majoritatea în Camera Deputaților, pentru a trece aceste proiecte! Vor să-și salveze pielea, asta e miza, Tudorel Toader nu mai este ministru al Justiției de foarte mult timp, ci este avocatul lui Liviu Dragnea și avocatul corupților din România. Tot ceea ce face este în această direcție, de aceea este foarte important în următoarea perioadă să se declanșeze acel referendum pentru Justiție! Nu mai avem nici o speranță din partea puterii actuale, au dovedit de fiecare dată că fac din ce în ce mai multe rele, însă avem mari speranțe în președintele Klaus Iohannis, că pregătește un astfel de referendum, este un moment foarte bun și foarte important pentru a tranșa odată pentru totdeauna această chestiune legată de Justiție în România. Nu trebuie tranșat în stradă, în alte modalități, decât prin vot, modalitate de a vedea ce își doresc românii: își doresc niște legi care ajută infractorii sau își doresc niște legi corecte, care să sancționeze corupția. (…) Trebuie să stabilim odată pentru totdeauna că în funcțiile publice nu mai trebuie să avem condamnați penal! Deja există un milion de semnături strânse de USR și societatea civilă, dar acum avem ocazia și președintele are ocazia să clarifice odată pentru totdeauna această chestiune, că românii nu își doresc să fie conduși de infractori”, a precizat, după votul din Cameră, deputatul constănțean al USR, Stelian Ion.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE
error0

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*