MOȚIUNEA DE CENZURĂ Victor Ponta a dat semnalul: „Dragă Ludovic, puteți plăti de azi din bani publici clinici de dezalcoolizare. Voi vota PENTRU!”

Moţiunea de cenzură „Guvernul Orban/PNL – privatizarea democraţiei româneşti”, este dezbătută în Parlament miercuri, de la ora 12:00. Aceasta a fost iniţiată de PSD şi UDMR, după ce Guvernul condus de Ludovic Orban şi-a asumat răspunderea pe alegerea primarilor în două tururi.

CITEȘTE ȘI:

În cadrul dezbaterilor, a luat cuvântul și liderul PRO România, Victor Ponta. Până la discursul lui Ponta, PRO România figura în tabăra împotriva PSD, însă fostul premier a dat semnalul, anunțând faptul că el va vota pentru moțiunea de cenzură.

„După momentele ușor isterice, putem vorbi rațional despre ce facem azi aici. Nu mai avem nici o legătură cu alegerea în două tururi a primarilor! (…) Știți foarte bine, am citat din domnul Predoiu, ce țipați? Aa… și nu s-a mai dat nici alegerea președinților CJ… Nu am votat acest guvern în noiembrie, știam că domnul Orban nu e în stare… După 3 luni ați ajuns la aceeași concluzie. Foarte bună înțelegerea, doar că USR nu și-a dat seama că există această înțelegere… (…) Voi vota moțiunea! Un singur lucru, dragă Ludovic, m-am operat la picior, nu am fost la cură de dezalcoolizare! Acele clinici, de azi începând, le puteți plăti din bani publici!”, a spus Ponta.

După încheierea dezbaterilor, se trece la votarea moţiunii de cenzură. Votul va fi secret, cu bile. Conform Constituţiei, moţiunea se adoptă cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor, ceea ce înseamnă 233 de voturi.

PSD are 202 parlamentari, UDMR are 30, în total. PRO România are 21 la Cameră. Lor li se adaugă şi cei trei parlamentari ai partidului Forţa Naţională, condus de senatorul Teodor Meleșcanu. Prin urmare, chiar şi fără parlamentarii PRO România, PSD are, la limită, voturile necesare adoptării moţiunii. Mai rămân şi voturile parlamentarilor Grupului minorităţilor naţionale, dar şi cei 17 neafiliaţi de la Senat, care nu şi-au exprimat încă intenţiile de vot. În plus, după ce Guvernul a mai făcut un pas către desfiinţarea Secţiei privind Investigarea Infracţiunilor din Justiţie, publicând marţi proiectul de lege, nu este exclus ca parlamentarii ALDE, formaţiune care se opune definţării acestei Secţii, să voteze pentru moţiune, deşi președintele partidului Călin Popescu Tăriceanu a declarat că nu o susţine.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *