MOȚIUNEA DE CENZURĂ Ludovic Orban: „Sunteți parlamentari născuți din pixul lui Dragnea! Nu mă las JUDECAT de voi! Nu dau DOI BANI pe afirmațiile voastre!”

Moţiunea de cenzură „Guvernul Orban/PNL – privatizarea democraţiei româneşti”, este dezbătută în Parlament miercuri, de la ora 12:00. Aceasta a fost iniţiată de PSD şi UDMR, după ce Guvernul condus de Ludovic Orban şi-a asumat răspunderea pe alegerea primarilor în două tururi.

CITEȘTE ȘI:

În cadrul dezbaterilor, a luat cuvântul și premierul Ludovic Orban, care și-a apărat mandatul conform procedurilor, punctând faptul că nu se lasă judecat de parlamentarii născuți din pixul lui Dragnea.

Vreți, nu vreți, sunteți parlamentari născuți din pixul lui Dragnea și nu veți scăpa de stigmatul ăsta în toată cariera dumneavoastră. Trei ani de zile l-ați slugărit cu râvnă, ați susținut toate acțiunile anti românești, care au aruncat în aer economia și care ne-au adus pe marginea prăpastiei. Nu mă las judecat de voi! În trei ani ați arătat clar de ce sunteți în stare: sărăcie, dezinformare, slugărnicie! Ați adus izolare României și o prăbușire dramatică în care s-a întors complet voința oamenilor. Nu v-au deranjat alte lucruri! Singurul lucru care v-a determinat să depuneți moțiune a fost angajarea răspunderii guvernului pentru un plus de democrație, care permite să aleagă primari mai reprezentativi și care să schimbe primarii care și-au bătut joc de comunitățile locale pe care le-au condus. Având o majoritate parlamentară, ne atacați că am emis OUG. Voi ați emis OUG 13 noaptea ca hoții, ca să scăpați de pedeapsă pușcăriabilii care vă conduceau! Noi am emis OUG pentru binele românilor! Noi am adoptat OUG ca să salvăm prostiile și incompetența voastră! (…) Vă este frică de democrație, că într-un sistem autentic democratic veți pierde mai mult de jumătate dintre primari și ei v-au spus că nu vă mai susțin dacă nu împiedicați alegerea primarilor în două tururi! Nu dau doi bani pe toate afirmațiile voastre despre democrație! (…) Nu sunteți altceva decât niște viespi, care nu aveți decât ac și venin pentru români, nu miere – așa cum le-ați promis!”, a spus premierul Orban.

CITEȘTE ȘI:

După încheierea dezbaterilor, se trece la votarea moţiunii de cenzură. Votul va fi secret, cu bile. Conform Constituţiei, moţiunea se adoptă cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor, ceea ce înseamnă 233 de voturi.

Parlamentarii PNL vor vota la vedere împotriva moţiunii de cenzură iniţiată de PSD.

Premierul Ludovic Orban a fost primit cu huiduieli în plenul Parlamentului, unde a întârziat 15 minute. Huiduielile au venit din zona social-democraților. Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, și-a exprimat intenția de a deschide lucrările plenului și a întrebat dacă Orban va fi prezent în sală. În paralel, premierul susținea o declarație de presă în care apăra cele 25 de ordonanțe de urgență adoptate aseară în ședință de Guvern.

PSD are 202 parlamentari, UDMR are 30, în total. PRO România are 21 la Cameră. Lor li se adaugă şi cei trei parlamentari ai partidului Forţa Naţională, condus de senatorul Teodor Meleșcanu. Prin urmare, chiar şi fără parlamentarii PRO România, PSD are, la limită, voturile necesare adoptării moţiunii. Mai rămân şi voturile parlamentarilor Grupului minorităţilor naţionale, dar şi cei 17 neafiliaţi de la Senat, care nu şi-au exprimat încă intenţiile de vot. În plus, după ce Guvernul a mai făcut un pas către desfiinţarea Secţiei privind Investigarea Infracţiunilor din Justiţie, publicând marţi proiectul de lege, nu este exclus ca parlamentarii ALDE, formaţiune care se opune definţării acestei Secţii, să voteze pentru moţiune, deşi președintele partidului Călin Popescu Tăriceanu a declarat că nu o susţine.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *