Moţiunea de cenzură împotriva guvernului Orban, dezbătută şi votată luni, de la ora 14.00

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a convocat joi liderii județeni PSD la o ședință cu conducerea centrală pentru a discuta despre moțiunea de cenzură. Ședința a început joi, la 13:00, în format online, după ce Parlamentul a decis ca moțiunea să fie dezbătută şi votată în ultima zi a sesiunii extraordinare, pe 31 august, de la ora 14.00.

Discuțiile din Consiliului Politic Național al PSD (fostul CEX) se axează pe voturile de care dispune PSD pentru moțiunea de cenzură, strategia pe care o vor folosi social-democrații în următoarele zile, până la vot, și pe stadiul negocierilor cu celelalte partide.

PSD, ALDE, Pro România și PPU-sl votează moțiunea de cenzură împotriva Guvernului PNL. Parlamentarii PMP au decis să nu participe la votul pe moțiunea de cenzură. UDMR va stabili cum va proceda în ziua votului. USR nu susține moțiunea de cenzură.

Dacă 233 de parlamentari votează „pentru” la moțiunea de cenzură, Guvernul este demis.

Birourile permanente reunite ale celor două Camere ale Parlamentului au decis, joi, ca moţiunea de cenzură iniţiată de PSD şi intitulată „Guvernul PNL de la pandemie la pande-mită generalizată” să fie dezbătută şi votată în ultima zi a sesiunii extraordinare, pe 31 august, de la ora 14,00. Parlamentarii PMP au decis să nu participe la votul pe moțiunea de cenzură. 

Nici un parlamentar PMP nu va fi prezent la vot la moțiunea de cenzură, este decizia anunțată de liderul formațiunii, Eugen Tomac.

„Se pare că domnul Ciolacu nu vrea să dezmintă linia politică a PSD, pe care susținea că nu o va promova, aceea de a semăna haos cu orice preț. Acum câteva săptămâni spunea că impresia pe care o are este că țara este într-un haos pe care nici PSD-ul nu ar putea să-l genereze, dar iată, cu pași rapizi, după Congres, își menține această linie politică. (…) I-am transmis ieri domnului președinte Ciolacu că PMP nu va susține o asemenea aventură politică. Este inadmisibil, nu putem accepta un asemenea joc și dincolo de orice reproș pe care îl putem aduce actualului Cabinet legat de modul cum a fost gestionată criza, cum s-au luat anumite măsuri, este prea mult să împingem țara într-un haos politic care va produce și mai multă dezordine și mai mult dezechilibru, atât în plan economic, cât și în ceea ce privește combaterea pandemiei”, a declarat joi Eugen Tomac.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *