Moțiunea de cenzură împotriva Guvernului depusă pe 20 iunie? Vișan: „Este doar un exercițiu de care uzează opoziția”. Dobre: „Vom vedea…”

PNL pare să fi ajuns în vârful motivării politice. Liberalii încearcă, din nou, să-i alunge pe social democrați de la putere și mai marii PNL au hotărât, în ședința Biroului Executiv, depunerea moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă în 20 iunie. Data nu este aleasă întâmplător, pentru că, pe de o parte, se zvonește că, în 20 iunie, PSD ar putea începe procedura de suspendare a președintelui Klaus Iohannis, iar, pe de altă parte, în 21 iunie este așteptată sentința în dosarul liderului PSD, Liviu Dragnea.

Este a treia încercare a PNL, în actuala legislatură, când încearcă să dărâme un guvern al PSD-ALDE. Practic, fiecare premier al PSD din ultimii doi ani s-a confruntat cu o moțiune de cenzură. Prima moțiune a fost în primăvara anului trecut și a fost împotriva premierului Sorin Grindeanu și care a fost intitulată „Guvernul Grindeanu – Guvernul sfidării naționale. Nu legalizați furtul în România“, dar care a eșuat lamentabil. Interesant este că Executivul Grindeanu a fost executat de propriul partid și tot printr-o moțiune de cenzură. O soartă similară a avut-o și a doua tentativă a PNL de a trece o moțiune de cenzură, în cazul lui Mihai Tudose, intitulată „PSDragnea, în campanie mumă, la putere ciumă“, care a picat, de asemenea, cu „brio“ la vot. Culmea este că și cel de-al doilea Executiv al PSD, condus de Mihai Tudose, a fost dărâmat tot în urma unei acțiuni pornită din interiorul PSD.

Acum ne aflăm în fața celei de-a treia tentative a PNL de a trece o moțiune de cenzură. De data aceasta ținta este Guvernul Dăncilă. În ceea ce privește șansele, putem spune că sunt destul de slabe în acest moment, deoarece social democrații încă au o majoritate stabilă în Parlament, suficient de puternică pentru a administra PNL un nou eșec. Așadar, ne întrebăm: ce i-ar motiva pe liberal în această bătălie în care știu că nu au mari șanse? Este posibil ca liberalii să-și pună speranțele pe voturile pe care fostul social democrat Victor Ponta ar putea să le aducă de la răzvrătiții din PSD. Unul dintre cei despre care am putea spune că va vota în favoarea moțiunii este deputatul de Constanța al Pro România, Mircea Titus Dobre, care și-a dat demisia din PSD și a trecut în tabăra lui Ponta, dușmanul lui Dragnea. Acesta a declarat pentru TOMIS NEWS că Pro România va da un răspuns abia săptămâna viitoare dacă va susține moțiunea PNL sau nu… deși, eventuala moțiune ar putea avea loc peste două zile!

CITEȘTE ȘI:

Pro România se va alătura moțiunii de cenzură a opoziției? Ponta: „Vom discuta în cadrul grupului parlamentar”. Alte plecări de la PSD? Dobre: „Nu insist, să vină cine vrea”. Opoziția salută debandada din PSD

Pe de altă parte, deputatul de Constanța al PSD George Vișan a afirmat pentru TOMIS NEWS:

„Moțiunea nu e oportună. Eu nu văd nici un motiv care poate fi invocat în moțiune, în condițiile în care economia funcționează și suntem în grafic cu programul de guvernare. În al doilea rând, liberalii nu au majoritate, este doar un exercițiu de care uzează opoziția. În ceea ce privește ideea că Ponta ar putea rupe voturi de la noi, eu spun doar că acesta a declarat multe și a realizat puține“, ne-a precizat Vișan.

Din perspectiva liberală, președintele PNL Constanța, deputatul Bogdan Huțucă ne-a precizat că textul moțiunii nu este finalizat și, prin urmare, dezbaterea publică mai așteaptă.

DISTRIBUIE
error0

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*