Moţiunea de cenzură a PSD, citită în Parlament. Orban: „Nu le este rușine? Cum să lași țara fără guvern?”

Moţiunea de cenzură „Guvernul PNL – de la pandemie la pande-mită generalizată”, iniţiată de PSD, este semnată de 205 de senatori şi deputaţi și a fost citită joi în Parlament. Social-democrații au anunțat că vor decide vineri, 21 august, în ședința CEx când vor propune Parlamentului să decidă data pentru votarea moțiunii.

Ciolacu a anunțat că și-au înregistrat prezența 173 de parlamentari din 465. În plen s-a citit textul moțiunii urmând ca demersul să fie dezbătut și supus la vot la o dată ulterioară stabilită de conducerea Parlamentului.

Premierul Ludovic Orban și membri ai Guvernului au fost prezenți joi în ședința Parlamentului, care a început la 12:00 și a fost condusă de președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu.

Reprezentanții Guvernului și-au pierdut iremediabil credibilitatea în modul în care au gestionat pandemia – au spus că virusul e deosebit de grav, dar s-au purtat ca și cum virusul n-ar fi existat, petrecând fără mască și fără distanțare”, susține PSD în textul moțiunii de cenzură.

Social-democraţii acuză Guvernul Orban că a pierdut complet controlul în gestionarea situaţiei COVID-19 şi de devalizarea bugetului de stat sub paravanul pandemiei.

Premierul României, Ludovic Orban, se arată revoltat de faptul că PSD a depus moțiunea de cenzură împotriva Guvernului pe care îl conduce. Liderul PNL susține că reprezentanții PSD mint în document.

„O asemenea colecție de minciuni, de date falsificate n-am văzut în istoria moțiunilor de cenzură de 30 de ani. La ora actuală, la 10 august, numărul de angajați este de peste 5 milioane. Noi avem mai mulți angajați înainte de pandemie. În România salariul mediu net este de mai mare acum. Noi am crescut cu 5% salariul mediul net. E o minciună gogonată scrisă de acești indivizi care nu înțeleg nimic. Noi 20 de zile n-am avut posibilitatea să dispunem măsuri de împiedicare a virusului. Nu le e rușine baronilor PSD să scrie așa ceva într-o moțiune de cenzură, că am luat bani de la investițiile pe apă și canal, în condițiile în care nu au fost în stare să semneze contractul de finanțare?! (…) Ideea de a depune o moțiune de cenzură în situația în care se află România arată iresponsabilitate, o sfidare a interesului fundamental pe care îl are România astăzi. Cum să lași țara fără guvern, când ne luptăm cu pandemia, ne confruntăm cu criza economică și trebuie să implementăm planul de relansare economică? Noi trebuie să pregătim anul școlar. Noi trebuie să pregătim programul prin care să putem accesa facilitate de reziliență și recuperare. Noi trebuie să negociem acordul de parteneriat cu UE privitor la bugetul care este alocat României pe 2021-2027, ca să nu mai vorbesc despre celelalte probleme. Să depui o moțiune de cenzură înainte de alegerile parlamentare arată aventurism politic, arată că acest partid nu a învățat nimic”, a declarat Ludovic Orban pe holurile Parlamentului, care a subliniat că sesizează CCR pe tema moțiunii de cenzură.

„Am luat decizia să declanșăm conflictul juridic de natură constituțiomală între Guvern și Parlament privind depunerea moțiuni de cenzură. Sesizarea suntem pregătiți să o finalizăm și o vom depune fie astăzi, fie mâine”, a mai spus Orban.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *