Moțiunea de cenzură a PICAT! Motiv de SCANDAL între BEȚIVANII Orban și Cîțu: „Ești ca un tulburel oțetit!”

Camera Deputaţilor şi Senatul au respins, în şedinţă comună, marţi, moţiunea de cenzură iniţiată de PSD şi intitulată „România eşuată. Recordul ‘fantastic’ al Guvernului Cîţu”. În textul moţiunii, PSD susţinea că guvernarea PNL-USR-UDMR conduce economia României „spre prăpastie cu o viteză uluitoare” şi este momentul ca Guvernul Cîţu să plece acasă. Împotriva Guvernului au votat numai 201 de parlamentari, unul singur a votat pentru Guvern. PSD, împreună cu AUR şi cu neafiliaţii au 205 voturi. Moţiunea de cenzură se consideră adoptată dacă este votată de majoritatea deputaţilor şi senatorilor, în acest caz fiind vorba despre 234 de voturi. 355 de parlamentari au fost prezenți.

„Verbul a tranșa înseamnă a separa, a împărți. Afirmațiile mi se par total nepotrivite ca premier care este în fața unei moțiuni de cenzură trebuie să se concentreze pe prezentarea rezultatelor pozitive ale guvernării, să combată orice argument și mai ales orice minciună și calomnie care a a fost curprinsă în moțiunea de cenzură. Nu era locul potrivit pentru a vorbi de congresul PNL și lucrul acesta îl știe toată lumea, nu trebuie să spun eu”, a declarat liderul PNL, Ludovic Orban, referitor la afirmația premierului din plenul reunit al Parlamentului când a spus că „alegerile din PNL au fost tranșate”.

Întrebat dacă afirmația premierului a fost un mesaj pentru cei nemulțumiți de guvernare din interiorul PNL, Orban a răspuns că nu știe.

„Ca președinte al PNL am propus în coaliție, s-a adoptat propunerea mea ca parlamentarii din coaliție din prima moțiune de cenzură și având o susținere din partea a patru grupuri parlamemtare, am luat decizia de a fi prezenți și de a nu vota și exact cum am hotărât niciun parlamentar din coaliței nu a votat moțiunea de cenzură”, a mai spus Orban.

Referitor la afirmația șefului statului care a declarat astăzi că cine este președintele PNL trebuie să fie și premier, Orban a răspuns:

Știți că nu-l comentez pe domnul președinte Iohannis. Evident Guvernul este învestit de Parlament. Evident că pentru a fi învestit un Guvern este nevoie de o majoritate parlamentară”.

Liderul PNL a ținut să precizeze că nu consideră ca nu a ratat ocazia de a-i arăta lui Florin Cîțu susținerea  și forța pe care o are în partid prin faptul că niciun parlamentar al PNL nu a votat moțiunea de cenzură așa cum a hotărât.

Liderul PNL, Ludovic Orban, a vorbit despre campania de vaccinare din România. Cetățenii se vaccinează într-un număr tot mai mic, iar cei din mediul rural refuză să e vaccineze, în cea mai mare parte. De altfel țara noastră nu și-a atins ținta de vaccinare, anume 5 milioane de persoane vaccinate, așa cum se lăudau inițial autoritățile.

Procentul de vaccinare e mic în mediul rural. Acolo prefecții pot colabora cu primarii, cu preoții, astfel încât procentul de vaccinare să fie crescut. Se poate face o campanie”, a spus Ludovic Orban, președintele PNL. Întrebat cine este vinovat de eșecul campaniei de vaccinare, Ludovic Orban a spus: „Să-i puneți această întrebare premierului! Nu comentez.”

Președintele PNL, Ludovic Orban, s-a referit, marți, după ce moțiunea de cenzură a PSD a picat în Parlament, la o evantuală remaniere a Guvernului Florin Cîțu.

„Suntem la doar 6 luni de la guvernare. Nu a mai fost un guvern monocolor, așa cum a fost la mine. Normal că lucrurile se armonizează pe parcurs. Sunt ierente anumite stângăcii, dar lucrurile se vor regla pe parcurs. Am apărat Guvernul și nici un parlamentar nu a votat moțiunea de cenzură. Nu l-am auzit pe domnul premier să vorbească de remanieri în prezența mea”, a spus Ludovic Orban.

Șoșoacă show!

Chestorul Senatului, Sergiu Vlad, de la USR – PLUS, a anunţat că intenţionează să depună plângere penală împotriva senatoarei Diana Şoşoacă pentru că l-a agresat fizic. Ludovic Orban, președintele Camerei Deputaților, a precizat că dacă lucrurile s-au întâmplat așa cum relatează liderul USR-PLUS, acesta să depună o plângere și ea va fi analizată. Totodată, Orban a spus că Șoșoacă nu are bun simț și este necivilizată.

Dacă cineva a fost agresat, să depună sesizare și vom dezbate. Comportamentul doamnei senator este complet în afara bunului simț și a civilizației”, a spus Ludovic Orban.

Moţiunea de cenzură iniţiată de PSD şi intitulată „România eşuată. Recordul ‘fantastic’ al Guvernului Cîţu” a fost respinsă, marţi, de plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului. Numărul total al parlamentarilor care au votat la moţiunea de cenzură a fost de 202, din care „pentru” au votat 201, iar „împotrivă” a fost doar un vot.

A fost un balon de săpun. Azi s-a spart, moţiunea de cenzură a căzut la un număr de voturi foarte mare (n.r. la 33 de voturi). Coaliţia guvernează în continuare şi aplicăm programul de guvernare pe care ne-am angajat în faţa Parlamentului şi a românilor să îl punem în practică. Astăzi am arătat forţa pe care o am în partid pentru că niciun parlamentar al PNL nu a votat moţiunea de cenzură, aşa cum am hotărât”, a spus Ludovic Orban.

După ce a scăpat de moțiunea de cenzură depusă împotriva sa, prima de când este premier, Florin Cîțu i-a convocat pe miniștri într-o ședinţă de Guvern. De la ora 18,00, la Palatul Victoria, miniștrii se strâng pentru a discuta mai multe acte normative…

Ești ca un tulburel oțetit!”

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, a avut marţi, în plenul reunit al Parlamentului, un schimb de replici cu deputatul PSD Sorin Grindeanu, căruia i-a spus că vinurile adevărate, odată cu vârsta, devin nobile şi că el nu acceptă să fie criticat de cineva care nici măcar nu a apucat să ajungă vin, „un tulburel care s-a oţetit înainte de a ajunge vin”.

„Domnule deputat, eu mi-am dat demisia din funcţia de prim-ministru atunci când, la alegerile parlamentare, PNL nu a câştigat alegerile, spre deosebire de dumneavoastră care, atunci când partidul care v-a susţinut prim-ministru, v-a cerut să vă daţi demisia, dumneavoastră v-aţi baricadat împreună cu Victor Ponta la Palatul Victoria şi mai aveaţi puţin şi săpaţi tranşee şi nu aţi putut fi scos de la Palatul Victoria decât prin intermediul unei moţiuni de cenzură înaintată tocmai de partidul care v-a susţinut. Domnule Grindeanu, şi alţii care vorbesc de subiectul ăsta, apropo de vechime, nu accept această aserţiune. Să ştiţi că vremea aduce cu sine nobleţe. Vinurile adevărate, odată cu vârsta, devin nobile şi nu accept să fiu criticat de cineva care nici măcar nu a apucat să ajungă vin, un tulburel care s-a oţetit înainte de a ajunge vin. Învăţaţi că valoarea şi calitatea umană nu au nicio legătură nici cu vârsta, nici cu vechimea”, a spus Orban în timpul dezbaterilor pe moţiunea de cenzură.

În replică, Sorin Grindeanu i-a spus lui Orban: „Sigur că exemplele dumneavoastră nu pot fi decât despre băutură. Măcar în cuvântul de mai înainte aţi recunoscut ceva, că aţi pierdut alegerile”.

Senator USR, agresat fizic de Șoșoacă. „M-a prins de față. I-am zis că la așa agresiuni fizice nu mă mir că e la al treilea divorț!

Senatorul USR PLUS Sergiu Cosmin Vlad, chestor al Senatului, pus de Ludovic Orban să o scoată din sala de plen, marți, pe Diana Șoșoacă, din cauză că aceasta îl urmărea pe premierul Cîțu cu un sac pentru cadavre, a declarat că senatoarea independentă l-a agresat fizic. Între cei doi a existat un schimb de replici în timp ce erau în anticamera sălii de plen, jurnaliștii aflați pe holul Parlamentului putând auzi prin ușă țipetele Dianei Șoșoacă. 

Diana Șoșoacă: Dați-vă la o parte!

Sergiu Cosmin Vlad: Să nu puneți mîna pe mine, mi-ați pus mîna pe gură! Foloșiți violența fizică! De aia sunteți la al treilea divorț!

Șoșoacă: Ia, hai! Îți dai sseama ce ai făcut acuma, în live. Săracul, o să rămâneți gravid…

Sergiu Cosmin Vlad a povestit ulterior cum a fost agresat de senatoare: „Fizic am fost agresat. M-a prins de față. Era pe live-ul ei, filma, în timp ce m-a prins de față și de nas. Fizic m-a agresat. Mi-a spus dă-mi sacul. I-am zis dar luați-l. I-am zis că la așa agresiuni fizice nu mă mir că e la al treilea divorț”

„M-a prins de nas și mi-a zis dă-mi sacul de acolo. Eu sunt chestor, eu trebuie să asigur ordinea în sala de plen. Mă gândesc să îi fac plângere penală, pentru că este o agresiune fizică”, a spus senatorul USR PLUS. 

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *