Moțiune împotriva ministrului Finanțelor, Florin Cîțu. Huțucă (PNL Constanța): „Teodorovici este încă frustrat. Cred că i se ameliorează trauma acestui narcisist”

Senatul dezbate luni, de la ora 16:00, prima moţiune simplă de care este vizat un membru al Cabinetului Orban. Moţiunea depusă de PSD împotriva ministrului Finanţelor, Florin Cîţu, este intitulată „Guvernare PNL – numele tău este AUSTERITATE”.

La rândul său, ministrul Cîţu anunţă o premieră la dezbaterea moţiunii simple, spunând că va fi pentru prima oară, în ultimii trei ani, când un ministru al Finanţelor le spune adevărul românilor.

PSD a depus la Senat, în 2 decembrie, moţiunea simplă împotriva ministrului Finanţelor, Florin Cîţu. Social-democrații consideră că singura „certitudine” după învestirea Guvernului Orban şi instalarea lui Florin Cîţu la Finanţe este scăderea leului în raport cu euro şi dolarul american.

Dacă adoptarea unei moţiuni de cenzură atrage după sine căderea Guvernului, moţiunile simple adoptate împotriva membrilor Cabinetului nu conduc la revocare şi nu îi obligă pe aceştia să demisioneze. Astfel, votul de luni este strict cu rol de recomandare pentru premierul Ludovic Orban.

Cu privire la votul de luni din Senat, președintele PNL Constanța, Bogdan Huțucă, vicepreședinte al comisiei de buget-finanțe din Camera Deputaților, ne-a precizat faptul că .

„Eu cred că domnul Teodorovici este încă frustrat și nu reușește să depășească această stare. Sper că după această ședință de la Senat i se va mai ameliora trauma… Despre ce vorbim? Avem un ministru care abia a intrat pe funcție și care a preluat o sumă de lipsă de resurse acute ale ministerului, adică cheltuieli bugetate fără acoperire – pentru că la începutul anului au fost mult pompate dincolo de realitate, cum ar fi în zona salarizării, concediilor medicale, indemnizațiilor pentru copii, achitării facturilor pe care și le-a asumat acest Guvern, cum ar fi PNDL, e o listă care nu se mai termină și vine miliard după miliard de lei și omul ăsta (Cîțu – n.r.) trebuie să le remedieze într-un termen extrem de scurt, adică până în 31 decembrie trebuie să închidă execuția bugetară pe anul acesta și proiecția pe anul viitor și tu îl chemi la moțiune simplă ca să facă Teodorovici un exercițiu de narcisism și de imagine! Las-o încolo… Chiar nu ne gândim puțin și la țara asta să o facem puțin să funcționeze? Să uităm frustrările personale!”, a spus deputatul Huțucă, pentru TOMIS NEWS.

Florin Cîțu a dat luni asigurări că este pregătit să meargă cu bugetul în Parlament, să-l dezbată în comisii şi să argumenteze fiecare capitol, înainte de sărbătorile de iarnă. Ministrul Finanţelor a afirmat că deficitul bugetar va fi cât mai aproape de 4%.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.