Moscova, deranjată de exercițiile militare din zona Mării Negre: Avioanele rusești s-au ridicat de zece ori de la sol

Avioanele strategice americane au început să practice greve cu rachete pe teritoriul rus, a declarat duminică ministrul rus al apărării, Serghei Shoigu.

„Un alt lucru este mai alarmant: dacă mai devreme, cu o frecvență sau alta, bineînțeles, nu cu aceeași ca acum, oarecum mai rar, existau în principal avioane de recunoaștere, acum vizitele și zborurile regulate au început cu instruirea în imitarea livrării loviturilor cu rachete, inclusiv utilizarea numărul de aeronave”, a spus Shoigu.

Ministrul a mai subliniat că „este poate prima dată după multe, multe evenimente, că aeronavele sunt avioane cu rază lungă de acțiune B-52 și se apropie de granițele noastre”. Potrivit lui Shoigu, în perioada 24 august – 3 septembrie, avioanele rusești au urcat de zece ori pentru a escorta avioanele de recunoaștere peste apele Mării Negre, Baltice sau Barents.

Shoigu a spus că intensitatea recunoașterii aeriene a NATO lângă granițele Rusiei a crescut cu mai mult de o treime față de anul trecut. În special, pe 4 septembrie, sistemele rusești de control al spațiului aerian au detectat trei bombardiere strategice ale Forțelor Aeriene SUA B-52H, care se apropiau de granița de sud a Federației Ruse. Pentru a intercepta avioane peste Marea Neagră și Azov, au fost ridicate patru avioane de luptă Su-27 și patru Su-30.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *