Mori de râs: cu parlamentarii la psiholog? Un deputat liberal vrea ca deputații și senatorii să aibă patalama ca să-și exercite funcția!

De multe ori, privind în fața televizorului, românii s-au întrebat dacă nu cumva unii dintre deputați și senatori sunt în toate mințile, în condițiile unui comportament extrem de dubios. Au fost cazuri în care Parlamentul României a semănat mai degrabă cu Turnul Babel. Ne aducem aminte de circul de la finele anului trecut dintre senatorul PSD Șerban Nicolae și deputatul USR Cosette Chichirău, care au avut un schimb aprins de replici, de toată jena. Pentru a exista totuși o triere printre aleșilor neamului, un parlamentar PNL, Pavel Popescu, a depus o inițiativă legislativă pentru modificarea și completarea Legii nr. 208 din 20 iulie 2015 privind alegerea Senatului și a Camerei Deputaților, precum și pentru organizarea și funcționarea Autorității Electorale Permanente. Concret, deputatul liberal vrea ca toți candidații la funcția de deputat sau senator să depună la Autoritatea Electorală Permanentă și un AVIZ PSIHOLOGIC!

Pavel Popescu propune modificarea alineatului 1 al art.53 din Legea 208/2015, prin introducerea litere – f), care va avea următorul cuprins:

„În vederea înregistrării candidaturilor, fiecare partid politic, alianță politică, alianță electorală sau organizație a cetățenilor aparținând minorităților naționale depune la biroul electoral de circumscripție 4 dosare, cuprinzând următoarele:… f) aviz psihologic.”

Deputatul PNL spune în expunerea de motive că este necesar ca și parlamentarii care obțin mandatul din partea cetățenilor să aibă aviz, așa cum este necesar pentru angajați, fie bugetari, fie din companiile private.

„Deputații și senatorii sunt reprezentanți aleși ai poporului român, prin care își exercită suveranitatea, în condițiile prevăzute de Constituție și de legile țării. Pentru exercitarea corectă a mandatului, deputații și senatorii au obligația menținerii unui dialog permanent cu cetățenii pe problemele care îi interesează, cu instituțiile abilitate, să elaboreze legi și acte, și pentru toate aceste motive, deputații și senatorii trebuie să fie apți“, spune Pavel Popescu.

Redacția TOMIS NEWS completează și propune ca deputații și senatorii ar trebui să-și depună la AEP și cazierul juridic, așa cum o fac toți angajații din România, fie din sectorul privat, fie din cel de stat. Evident, inițiativa deputatului PNL a fost respinsă, în 4 iunie, la Senat, în primă Cameră sesizată, și credem că va avea aceeași soartă și la Camera Deputaților, unde se va da votul final. Termenul pentru depunerea amendamentelor expiră pe 13 iunie, iar raportul comisiei pentru administrație publică și al comisiei juridice trebuie emis până pe 19 iunie.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *