Moneda națională, în continuă DEPRECIERE: încă un MINIM ISTORIC al leului față de EURO. Senatorul Mihu: „Poate plătește domnul Orban ratele românilor…”

Cursul de schimb al monedei naționale a atins joi al patrulea minim istoric la rând în raport cu moneda europeană, fiind cotat de către Banca Națională a României la 4,7808 lei/euro, de la 4,7776 lei în sedința de miercuri. Leul a demarat o tendinţă de depreciere faţă de EURO în ultimele două luni şi jumătate, mai precis începând cu luna septembrie.

Senatorul social-democrat constănțean, vicepreședinte al Comisiei pentru buget, finanțe, activitate bancară și piață de capital din Senat, Ștefan Mihu, este convins că tranziția politică este responsabilă de această situație și că, mai grav, noua guvernare liberală nu are nici soluțiile nici interesul să stopeze declinul continuu al monedei naționale.

„Nu a zis domnul premier Orban că rezolvă în timp record cu economia, pentru că am distrus-o noi? De când liberalii sunt la guvernare, România are o singură direcție: în jos! Înainte să vină la guvernare, au spus că rezolvă problemele de a doua zi. Azi am văzut că se apucă de treabă de pe 4 ianuarie, după cum a spus doamna vicepremier Turcan. E adevărat, nu au spus 4 ianuarie din ce an… dar, ce mai contează? Poate plătește domnul Orban ratele românilor, creditele, facturile…”, a spus senatorul Mihu, pentru TOMIS NEWS.

PSD intenționează, în perioada imediat următoare, să depună o moțiune simplă împotriva ministrului Finanţelor, Florin Cîţu, după ce acesta a susținut că, în ultimii trei ani, economia României a fost condusă după două bugete, după modelul Al Capone, că totul a fost premeditat şi că a anunţat că va sesiza instituţiile abilitate.

Anunțul a fost făcut de președintele PSD, Viorica Dăncilă.

La începutul săptămânii viitoare, vom depune o moţiune simplă pentru domnul Cîţu în Senatul României, având în vedere creşterea euro, creştere care îi afectează pe români”, a declarat Viorica Dăncilă.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *