Moldovan (secretar de stat MS): „Dacă nu ne vaccinăm repede, virusul poate suferi noi mutații…”

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Andreea Moldovan a declarat, luni, că SARS-CoV-2 este un virus „atât de circulant” ceea ce creează premisa apariţiei altor mutaţii.

„Faptul că este un virus atât de circulant nu face decât să creeze premisa apariţiei altor mutaţii, cu care nu ştim cum ne vom putea descurca şi ce alte încercări ne vor oferi”, a afirmat secretarul de stat, la videoconferinţa „Profit Health.forum – Sistemul sanitar, un an de pandemie: realizări, eşecuri, viitor„.

Ea a subliniat că vaccinarea este un instrument care ajută în a evita cât se poate apariţia formelor severe de COVID-19. În opinia sa, este important ca ritmul vaccinării să fie cât mai alert, pentru că noile mutaţii „pun probleme de răspuns la administrarea vaccinului din punct de vedere imunologic”.

Ne aflăm într-o perioadă extrem de grea a pandemiei, în care vedem cu toţii că numărul cazurilor creşte, creşte numărul cazurilor grave, creşte numărul cazurilor la persoane tinere faţă de primul sau al doilea val şi, de asemenea, creşte numărul de cazuri care au necesar de internare în terapie acută sau terapie intensivă„, a transmis secretarul de stat.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *