Moldova: Autorităţile de la Chişinău cer ajutor și expertiză din partea României pentru… reformarea Justiției

Ministrul Justiției din Republica Moldova, Sergiu Litvinenco, a solicitat României să ajute la reformarea sectorului de justiție, printr-o colaborare cu experți români.

Mizăm în continuare pe sprijinul României în procesul de reformare a justiției. Am urmărit rezultatele pe care le are în consolidarea instituțiilor anticorupție și reiterez interesul nostru de a prelua bunele practici, în special în domeniul combaterii corupției”, a declarat Sergiu Litvinenco, într-o întâlnire cu ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță.

La rândul său, diplomatul român a spus că atât România, cât și Uniunea Europeană își doresc să susțină reforma justiției din Republica Moldova, pentru a asigura independența sistemului de drept și a crește gradul de încredere a cetățenilor în justiție și în instituțiile statului. Ioniță a reiterat că Republica Moldova este o prioritate pentru România și va continua să susțină parcursul său european, anunţă Ministerul Justiţiei din Republica Moldova.

În cadrul întrevederii, ministrul Litvinenco a făcut o trecere în revistă a principalelor acțiuni realizate de la preluarea mandatului de ministru și a prezentat prioritățile ministerului în domeniul justiției. Printre acestea se regăsesc verificarea integrității candidaților la funcțiile de membru al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) și Consiliului Superior al Procurorilor, evaluarea externă a magistraților din Republica Moldova dar și reforma procuraturii.

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a cerut în cadrul vizitei la București, ca România să ajute la pregătirea viitorilor magistrați din Republica Moldova în instituțiile sale de profil de la București.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.