Moga (PSD Constanța) propus de Dăncilă ca… ministru al Afacerilor Interne

Comitetul Executiv Național al PSD s-a reunit, luni, pentru a discuta remanierea guvernamentală, dar şi pe tema sondajelor în vederea desemnării prezidenţiabilului partidului. 

CITEȘTE ȘI:

Premierul Viorica Dăncilă a declarat că, în perspectiva remanierii, a analizat activitatea a opt ministere şi că va continua. În ceea ce-l priveşte pe ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, decizia fusese deja luată, anunţul privind schimbarea sa fiind făcut de către liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, înaintea CEx al PSD. Meleșcanu a fost înlocuit luni tot de cineva din ALDE, fostul europarlamentar constănțean Ramona Mănescu.

Mănescu, desemnată de ALDE cu amenințări împotriva lui Iohannis

Liderii ALDE au decis chiar în timpul CEx al PSD să o valideze pe Ramona Mănescu pentru acest post și deputatul Varujan Vosganian l-a amenințat pe președintele Klaus Iohannis, cerându-i acestuia să nu tragă de timp cu acceptarea propunerilor.

„Sperăm că această nouă propunere să aibă un răspuns rapid, așa cum cere noul Cod Administrativ, în termen de zece zile. Îl atenționăm pe președinte că, dacă nu va face acest lucru, vom fi în situația unui conflict între puterile statului și doamna premier Dăncilă va fi în situația să sesizeze CCR”, a spus Vosganian.

Carmen Dan a plecat cu scandal din fruntea MAI. Moga, desemnat de Dăncilă

Carmen Dan a anunțat, înainte de CEx, că și-a depus mandatul de ministru al Internelor și i-a urat… succes celui care, la momentul respectiv, se vehicula că va fi viitorul ministru, senatorul constănțean Nicolae Moga.

„E o decizie politică, iar eu respect deciziile. Am avut o discuție și referitoare la presiunea străzii. Nu ne-am deranjat până acum, acum deranjează. Mă aștept să ia act de demisia mea. Demisia e un gest unilateral. (…) Plec cu fruntea sus din MAI. Nu ştiu dacă s-a decis într-un mod cert, însă i-aş ura succes colegului meu, senatorul Moga. Nu am ce să îmi reproşez. Partidul, conducerea partidului este cea care analizează. Pe mine m-a interesat dacă această analiză are la bază criterii de performanţă. Mi-a spus că nu”, a spus Carmen Dan.

Într-adevăr, înlocuitorul lui Carmen Dan este senatorul constănțean Nicolae Moga, anunțul fiind făcut de premierul Viorica Dăncilă.

„Aveam nevoie de nominalizări pentru cei doi vicepremieri și alte șase ministere și am propus schimbarea ministrului Carmen Dan cu senatorul Nicolae Moga de la Constanța. Am luat act de dorința de schimbare de la MAE, pe Teodor Meleșcanu cu doamna Ramona Mănescu”, a spus Dăncilă, după ședința CEx.

Viorica Dăncilă va discuta cu preşedintele Klaus Iohannis pe marginea remanierii guvernamentale de luni. Anunțul a fost făcut chiar de către premier zilele trecute, care a susținut că i se pare normal să-l informeze pe șeful statului. Declarațiile lui Dăncilă indică faotul că aceasta nu vrea să mai aibă parte de suprize ca cele din trecut, când Iohannis a respins nominalizările făcute, iar Guvernul a trebuit să lucreze cu interimari pentru perioade lungi de timp. De partea cealaltă, Iohannis a spus că nu negociază nimic cu social-democrații.

„Nu sunt dispus să negociez nimic cu PSD-ul, dar, evident, fără mine nu se poate face remaniere. Aștept să vină cu propunerile”, a spus președintele.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.