Modelul DECLARAȚIEI PE PROPRIA RĂSPUNDERE pentru localităţile carantinate. Arafat: „Poate fi scrisă de mână”

Hotărârea CNSU nr. 52 din 05.11.2020 a fost făcută publică după miezul nopții, de către Grupul de Comunicare Strategică. Propunerile din Hotărârea CNSU urmează să fie aprobate prin Hotărâre de Guvern, iar măsurile respective vor fi instituite începând cu ziua de luni, 9 noiembrie, transmite GCS. Principalele măsuri adoptate de HCNSU: românilor le este interzis să-și părăsească domiciliul între 23:00-05:00, se reintroduce declarația pe proprie răspundere, magazinele vor fi deschise doar până la ora 21:00, nu vom mai putea participa la aniversări sau sărbători, petreceri private sau publice, se închide piețele închise și bâlciurile, toate școlile trec în on-line.

Declaraţia pe propria răspundere, pe care trebuie să o completeze persoana ce va ieşi din casă după ora 23,00 pentru motivele permise, poate fi scrisă de mână, a precizat, vineri, secretarul de stat în MAI Raed Arafat.

Declaraţia va fi scrisă de mână, în care spune clar motivul deplasării, bineînţeles, cu datele personale ale persoanei respective. (…) Poate să fie şi un formular, pentru cine vrea să descarce un formular; deci merg amândouă soluţiile“, a explicat Raed Arafat, într-o conferinţă de presă la Guvern.

Excepţiile includ deplasările în interes profesional, pentru asistenţă medicală ce nu poate fi amânată, pentru procurarea de medicamente, pentru îngrijire sau însoţire copil, persoane vârstnice, persoane cu dizabilităţi, persoane bolnave sau în cazul unui deces survenit.

Șeful DSU a mai spus că se menţin excepţiile de la portul măştii dacă persoana respectivă se află singură, mănâncă, bea sau fumează.

Dacă cineva mănâncă sau bea, este normal că se menţin (excepţiile de la portul măştii – n.r.), dar asta este o chestiune numai dacă eşti singur undeva şi nu eşti cu alte persoane. Normal că nu poţi să le spui la oameni să nu mănânce, să nu bea apă sau pe cei care au viciul fumatului să îi opreşti şi posibilitatea să o facă afară. Dar condiţiile sunt foarte clare: nu poţi să faci aceste lucruri împreună cu alte persoane”, a mai spus Arafat.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *