Spread the love

Consilierii județeni constănțeni s-au reunit, luni, în ședință ordinară, condusă de vicepreședintele Claudiu Palaz în absența președintelui Marius Horia Țuțuianu, în cadrul căreia au adoptat mai multe proiecte de hotărâre. Printre ele, trei au fost referitoare la Regia Autonomă Județeană de Drumuri și Poduri și, de altfel, au fost și cele mai dezbătute. Primele două, referitoare la atribuirea în gestiune directă către RAJDP a serviciului de administrare a drumurilor județene și la modificarea programului cu obiectivele și lucrările de drumuri și poduri finanțate din bugetul CJC, au fost aprobate fără discuții. Al treilea proiect, însă, referitor la tarifele pentru deszăpezire și combaterea lunecușului pentru iarna 2018 – 2019, a fost criticat de consilierii liberali, care au solicitat amânarea votării pentru o zi sau două.

„Grupul PNL se va abține, deoarece nu am avut documentația necesară pentru a o studia. Mai mult, raportul Curții de Conturi a fost foarte precis și stufos la acest program pentru deszăpezire. Drept urmare, propun ca în zilele următoare să facem o ședință de îndată pentru a putea studia aceste proiecte. Chiar domnul director s-a oferit să convocăm o ședință la care să participe și dânsul. (…) Vremea este destul de rea pentru sfârșitul săptămânii, propunem ca în maxim două zile să fie convocată o nouă ședință”, a spus consilierul liberal Marian Crușoveanu.

„De asemenea, la comisiile de specialitate acest proiect a lipsit și nu au putut să vadă acest material”, a completat și colegul său, George Niculescu.

În timpul discuțiilor a luat cuvântul și directorul RAJDP, Lucian Lungoci, prezent la ședință.

„Chiar dacă acest proiect se va vota astăzi sau peste două sau trei zile, oricum contractele de deszăpezire se vor semna la începutul lunii decembrie, pentru că e o procedură care durează. Vreau să asigur Consiliul Județean că, indiferent dacă până la 2-3 decembrie avem sau nu semnate aceste contracte, oricum RAJDP va interveni atunci sau acolo unde vor fi probleme, cum am intervenit acum două săptămâni, fără a avea aprobate tarife sau a exista un contract al beneficiarului cu CJC. Noi suntem într-o procedură de întreținere și pregătire a utilajelor pentru activitatea specifică sezonului rece, indiferent dacă avem sau nu contract cu CJC. V-aș propune să discutăm despre acele patru pagini din raportul Curții de Conturi referitoare la perioada 2016 – 2017 și să analizăm… deși s-a votat și punctul opt (atribuirea în gestiune directă către RAJDP a serviciului de administrare a drumurilor – n.r.), pe care îl consider neoportun”, a spus Lungoci.

De asemenea, social-democrații nu au spus „nu” propunerii inițiale a liberalilor, cu o singură excepție.

„Dacă și sugestia domnului director este aceea de a lămuri plenul CJC, sunt de acord cu ce spune grupul liberal”, a spus consilierul PSD, Gheorghe Donțu.

La propunerea lui Palaz, s-a luat o pauză de câteva minute pentru ca liberalii să studieze proiectul, însă, ulterior, s-a stabilit ca proiectul să fie votat în cadrul unei ședințe de îndată pentru miercuri, 28 noiembrie a.c.

Valoarea estimată a contractului de deszăpezire pentru iarna 2018 – 2019 este de 8,78 milioane lei, din care 44% reprezintă cheltuieli cu combustibilul, 14% cu materialul antiderapant, 15% cu anvelope, lubrifianți, revizii etc. și 27% cheltuieli cu personalul.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *