Spread the love

Probabil e vorba de măsuri prevenite, cert este că „deputatul-mitralieră“ Cătălin Rădulescu depune săptămânal propuneri legislative, care mai de care mai acceptabile pentru infractori. Ultima ispravă: modificarea Legii nr. 241/2005 pentru prevenirea și combaterea evaziunii fiscale, în sensul că o persoană care comite o evaziune fiscală, dar care acoperă prejudiciul, scapă de urmărirea penală. Rădulescu spune, în expunerea de motive, că având în vedere starea sistemului judiciar românesc în ceea ce privește condițiile de detenție și gradul de aglomerare, cât și numeroasele cauze în care România a fost condamnată de instanțele internaționale pentru aceste condiții, dar și faptul că, în cazul infracțiunilor de evaziune fiscală, cel mai important este recuperarea prejudiciului suferit de stat.

„Trebuie avut în vedere că scopul pedepselor este prevenția, reeducare dar și recuperarea prejudiciilor și nu menținerea unei persoane în detenție, fapt ce atrage și mai multe cheltuieli din partea statului. Dacă inculpatul acoperă în totalitate prejudiciul și nu mai execută pedeapsa efectivă cu închisoarea, statul va avea de câștigat de două ori: va recupera prejudiciul creat integral, într-un timp relativ scurt și nu va mai efectua cheltuieli cu detenția condamnatului. Astfel, se vor evita situațiile actuale în care statul nu recuperează prejudiciul ori îl recuperează foarte greu și într-un timp îndelungat. Față de cele prezentate mai sus, vă supunem spre dezbatere și aprobare prezenta propunere legislativă“, se arată în motivarea lui Rădulescu privind modificarea Legii nr. 241/2005.

Culmea este că propunerea a fost adoptată la Senat, la finele lunii mai, iar acum se află la Camera Deputaților, unde va fi dat votul final.

CITEȘTE ȘI:

Aleșii locali, trai pe vătrai! Primarii și viceprimarii pot exercita funcții în alte domenii. Decizia fost luată în Parlament la inițiativa „deputatului-mitralieră“, „Rambo” Rădulescu

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *