Mitingul pensionarilor, ANULAT din cauza pandemiei

Federaţia Unirea a anulat mitingul de protest al pensionarilor programat pentru vineri în Piaţa Victoriei, din cauza ratei crescute de incidenţă a Covid.

Având în vedere că rata de incidenţă Covid-19 în Bucureşti a ajuns la 6,64/1000, mitingul de protest al pensionarilor programat pe 1 octombrie 2021 în Piaţa Victoriei, se anulează„, se arată în anunţul Federaţiei Unirea.

Acţiunea de protest ar fi trebuit să se desfăşoare în faţa Ministerului Muncii, la Preşedinţia României şi la sediul central al Partidului Naţional Liberal. Sindicaliştii solicită, printre altele, solidaritate cu pensionarii din România acuzând nerespectarea de către guvernanţi a legii promulgate de către preşedintele României cu privire la creşterea punctului de pensie şi încălcarea flagrantă a legii promulgate de către şeful statului privind indexarea pensiilor cu rata de creştere a inflaţiei şi 50% din creşterea salariului mediu brut pe economie. De asemenea, FNSPR precizează că se pronunţă ferm „împotriva programului de austeritate severă introdus de Guvernul Cîţu, program ce va duce la o sărăcire aspră a populaţiei în general şi a pensionarilor în special”.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *