Spread the love

Mitingul diasporei este organizat vineri, 10 august, în Capitală, iar despre eveniment părerile sunt împărțite, ceea ce lasă impresia că se așteaptă, mai degrabă, deznodământul acestuia decât desfășurarea lui, mai ales după o veste bombă din cursul zilei de marți. Primăria Capitalei a anunțat că Federația Românilor de Pretutindeni a informat instituția, în urmă cu câteva zile, că nu va mai organiza mitingul pe 10 august, subliniind că organizatorul încearcă să inducă ideea că a primit un răspuns negativ de la autorități, deși protestul a fost deja aprobat.

„Primăria Municipiului București a aprobat organizarea mitingului, găsind soluția pentru siguranța participanților: întrucât cererea viza organizarea unui miting cu 1.000.000 de participanți în Piața Victoriei, un spațiu insuficient pentru un număr atât de mare de oameni, aprobarea a survenit numai după ce, în colaborare cu instituțiile de resort, a fost stabilită extinderea spațiului destinat adunării publice în cauză”, au precizat reprezentanții Primăriei Capitalei.

De partea cealaltă, preşedintele Federaţiei Românilor de Pretutindeni, Emanuel Cioacă, confirmă că nu îşi mai asumă organizarea mitingului românilor din diaspora din 10 august, în Piaţa Victoriei, întrucât nu a primit niciun act oficial de la Primăria Capitalei. El a spus că oamenii au dreptul să protesteze în continuare şi că va fi şi el, la rândul său, prezent la miting, însă nu în calitate de organizator.

La sfârșitul lunii iulie, USR anunța că susţine acest miting al românilor din diaspora și abia luni, 6 august, liberalii au decis să participe. Printre aceștia nu va fi, însă, președintele PNL Constantaț, deputatul Bogdan Huțucă, care ne-a precizat că, totuși, mai mulți liberali constănțeni se mobilizează și vor participa vineri la acțiunea din Capitală.

„Eu voi fi absent vineri, nu am cum să ajung… Nu știu să spun câți pleacă din Constanța, dar lumea se organizează voluntar, în special, din ce am observat, cu mașini, autocare… mă surprinde în mod plăcut pentru că treaba se întâmplă voluntar. Rar se întâmplă să observi o reacție așa spontană. Da, se pleacă de la PNL Constanța, dar nu știu în clipa aceasta să spun câți au reușit să se organizeze cu mijloacele de transport și toate celelalte”, a spus Bogdan Huțucă, pentru TOMIS NEWS.

De asemenea, președintele fondator al ProRomânia, Victor Ponta, precizează că el personal nu va participa la protest, însă nu le interzice altor membri de partid să fie prezenți acolo, cu condiția să nu poarte însemne ale formațiunii politice.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *