Misiunile jandarmilor constănțeni în perioada 25 – 31 ianuarie

Peste 100 de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa au fost zilnic la datorie în perioada 25 – 31 ianuarie  a.c., acționând  în cooperare cu poliţiştii constănţeni,  pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale de natură penală sau contravențională, dar şi pentru verificarea respectării măsurilor preventive dispuse de autorităţi în actualul context epidemiologic. Totodată, în acest sfârşit de săptămână, jandarmii constănțeni au desfășurat acțiuni de verificare a respectării măsurilor preventive pe raza județului Constanța, în zone aglomerate, piețe și târguri agroalimentare,  gări și stații de transport în comun din zona de competență.

Potrivit IJJ Constanța, pe timpul misiunilor executate în această perioadă, au fost aplicate 121 sancțiuni contravenționale în valoare totală de peste 25000 lei, cele mai multe pentru nerespectarea măsurilor dispuse de autorităţi în vederea prevenirii răspândirii virusului SARS-Cov-2, dar şi pentru adresarea de injurii și amenințări cu acte de violență, refuzul de a furniza date pentru stabilirea identităţii, tulburarea liniştii publice, consum de alcool în locuri publice. În aceeaşi perioadă echipajele de jandarmerie au constatat şi o faptă de natură penală pe linia sustragerii de bunuri. Totodată, în cursul săptămânii trecute jandarmii au acţionat pentru desfăşurarea în condiţii de siguranţă amanifestaţiei deprotest organizată de Liga Judeţeană a Pensionarilor, precum şi a Turneului 6 din cadrul Ligii Naţionale de Baschet Masculin.

Săptămâna trecută au mai fost executate 53 misiuni pentru punerea în aplicare a unor mandate de aducere emise de către instanţe sau parchete, 7 misiuni alături de lucrătorii Gărzii de Coastă, precum şi 1 misiune în sprijinul unui executor judecătoresc. Jandarmii au fost angrenaţi zilnic şi în misiuni de pază şi protecţie instituţională la cele 38 de obiective din competenţă, fiind prezenţi şi în zona Spitalului Modular-Stadion Portul. Totodată, oamenii legii au asigurat şi protecţia transporturilor de vaccin împotriva COVID 19, în judeţul Constanţa.

Recomandăm cetăţenilor să păstreze distanțarea fizică, să poarte mască de protecție, să respecte modul de organizare a evenimentelor, să evite locurile aglomerate și să nu se expună la riscuri, reamintind că pot solicita sprijinul Jandarmeriei prin apelarea Serviciului Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă – 112 sau prin sesizarea mai apropiat echipaj de jandarmerie, atunci când situaţia o impune”, au precizat reprezentanții IJJ Constanța.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.