Misiunile jandarmilor constănțeni în perioada 23 noiembrie – 01 decembrie

Peste 100 de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa au fost zilnic la datorie în perioada 23 noiembrie – 01 decembrie a.c., acționând  în cooperare cu poliţiştii constănţeni,  pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale de natură penală sau contravențională, dar şi pentru verificarea respectării măsurilor preventive dispuse de autorităţi în actualul context epidemiologic. Totodată, în acest sfârşit de săptămână, jandarmii constănțeni au desfășurat acțiuni de verificare a respectării măsurilor preventive pe raza județului Constanța, în zone aglomerate, piețe și târguri agroalimentare,  gări și stații de transport în comun din zona de competență, fiind prezenţi alături de poliţişti şi în localităţile unde s-a instituit măsura de carantină zonală.

Pe timpul misiunilor executate în cursul săptămânii trecute, au fost aplicate 501 sancțiuni contravenționale în valoare totală de peste 170000lei, cele mai multe pentru nerespectarea măsurilor dispuse de autorităţi în vederea prevenirii răspândirii virusului SARS-Cov-2(490 sancţiuni contravenţionale în cuantum total de peste 169000 lei), dar şi pentru adresarea de injurii și amenințări cu acte de violență, tulburarea liniştii publice, consum de alcool în locuri publice. Totodată, în cursul săptămânii trecute jandarmii au acţionat pentru desfăşurarea în condiţii de siguranţă ameciului de fotbalF.C. Farul – F.C. Academica Clinceni, a campionatului naţional de lupte la Constanţa,precum şi a unui turneu de volei femininla Medgidia.

Săptămâna trecută au mai fost executate 82 misiuni pentru punerea în aplicare a unor mandate de aducere emise de către instanţe sau parchete şi 1 misiune în sprijinul unui executor judecătoresc. Jandarmii au fost angrenaţi zilnic şi în misiuni de pază şi protecţie instituţională la cele 35 de obiective din competenţă, fiind prezenţi şi la Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa şi Biroul Electoral Judeţean Constanţa.

Recomandăm cetăţenilor să păstreze distanțarea fizică, să poarte mască de protecție, să respecte modul de organizare a evenimentelor, să evite locurile aglomerate și să nu se expună la riscuri, reamintind că pot solicita sprijinul Jandarmeriei prin apelarea Serviciului Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă – 112 sau prin sesizarea mai apropiat echipaj de jandarmerie, atunci când situaţia o impune”, au precizat reprezentanții IJJ Constanța.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *