Mișcarea unionistă, la bilanț! Simion: „Visul Unirii este mai aproape de realizare! Ne lovim de o mafie transnațională, dar pregătim surprize mari pentru 2019!”

Alianța pentru Centenar se pregătește de o binemeritată pauză cu prilejul sărbătorilor care ne bat la ușă. Anul 2018, pentru ONG-urile adunate de platforma unionistă Acțiunea 2012, a fost unul plin de evenimente. Încă din prima zi, practic Revelionul 2018, mișcarea unionistă a dat startul Centenarului Marii Uniri pe Prut.

CITEȘTE ȘI:

Imediat după acest eveniment, un val mai puțin așteptat de dorință a Unirii Republicii Moldova cu România a început din al doilea stat românesc, sute de localități de peste Prut semnând Declarații de Unire, iar, în oglindă cu evenimentele, localitățile și consiliile județene din România au emis Declarații similare, printre care și municipiul și județul Constanța.

CITEȘTE ȘI:

Liderul platformei unioniste Acțiunea 2012, George Simion, a venit la Constanța în luna ianuarie, unde și-a lansat cartea „Blocați în labirint”, prilej cu care a amintit că clasa politică din Republica Moldova „l-a folosit pe Ștefan cel Mare împotriva noastră”.

CITEȘTE ȘI:

În luna martie, a avut loc o grandioasă acțiune la Chișinău, practic cea mai amplă manifestație din Anul Centenar, unde peste 100.000 de români au stabilit planul de acțiuni pentru anul 2018. TOMIS NEWS a relatat de la fața locului.

În paralel, de la Alba Iulia a plecat Marșul Centenar, spre Chișinău. În România, flacăra Unirii a ars nestingherită, inclusiv la Iași, ultima oprire pe teritoriul țării a unioniștilor, înainte să treacă Prutul. La Iași, a avut loc Congresul Reîntregirii Neamului. De asemenea, TOMIS NEWS a relatat de la fața locului.

CITEȘTE ȘI:

După Congresul de la Iași, unioniștii s-au confruntat cu opoziția guvernului de la Chișinău, care nu a dorit o astfel de manifestare pe teritoriul său. De la șicanările de la trei puncte vamale în acele nopți triste a relatat în detaliu TOMIS NEWS. Șicanările de la vamă au trecut, însă, odată ajunși la Chișinău, unioniștii s-au confruntat cu represalii mai serioase din partea autorităților. Chiar și parlamentari români au fost bruscați, iar liderul George Simion s-a ales cu… interdicție de a intra pe teritoriul Republicii Moldova pentru o perioadă de cinci ani.

CITEȘTE ȘI:

Tot în vară, TOMIS NEWS susținea, la Constanța, inițiativa națională de strângere de semnături pentru Unirea cu Republica Moldova. Cu acest prilej, prezent din nou la Constanța, președintele George Simion încuraja constănțenii să susțină cauza.

CITEȘTE ȘI:

Acțiunile unioniste din 2018 au culminat cu marea manifestație, de 1 Decembrie, de la Alba Iulia, unde peste 10.000 de români din toate colțurile țării și diaspora au mărșăluit pe un traseu de 6 km cerând unirea cu Republica Moldova. Din nou, TOMIS NEWS și-a făcut datoria și a relatat de la fața locului.

CITEȘTE ȘI:

Despre anul 2018, Anul Centenarului Marii Uniri, George Simion consideră că a fost unul bun pentru mișcarea unionistă, în ciuda multor piedici venite din zona politică, dar, mai nou și… mai grav, din partea unei mafii transnaționale. Din perspectiva unioniștilor, Unirea efectivă a României cu Republica Moldova nu poate avea loc din cauza unor personaje cu influență în cele două state românești, care văd această Unire ca o amenințare pentru afacerile lor.

„Anul acesta, deși am avut multe piedici, a fost unul bun pentru mișcarea unionistă, am făcut ca visul Unirii să fie mai aproape de realizare, am reușit să obținem maximum cât se poate de la actuala clasă politică, mai mult nu mai avem ce… mă refer la Declarația Parlamentului pe 27 martie. Am arătat că există potențialul de a avea o majoritate unionistă în Chișinău printr-o manifestație amplă pe 25 martie, care a ocupat întreaga Piață a Marii Adunări Naționale. (…) Cred că am arătat în Anul Centenarului că Marea Unire este și despre Basarabia. Ne pare rău că există forțe și care lucrează împotriva acestei idei, ne-am lovit de o mafie transnațională pe direcția București – Chișinău – Moscova, care ne-a și blocat în vamă, mafie care este responsabilă pentru expulzarea mea și, dacă până acum luptam cu această mafie făcând bine, informând populația, de acum e timpul să ne asumăm această luptă deschis, pentru că e inadmisibil ca cele două țări românești să fie ținute departe una de alta, cu graniță la Prut, din cauza unor indivizi alunecoși, care fac afaceri între ei și care au tot interesul să țină cele două state despărțite”, a spus George Simion, pentru TOMIS NEWS.

2019? Pentru anul care ne bate la ușă, mișcarea unionistă promite „multe surprize”.

„Pentru 2019, pregătim multe surprize, ne vom lupta în mod direct cu această mafie care ocupă scaunele în guvernele de la București și Chișinău și vom duce și mai departe lupta noastră pentru Unire, acțiunile vor continua, vom avea multe surprize!”, a concluzionat George Simion, pentru TOMIS NEWS.

Asociația Platforma Unionistă Acțiunea 2012 lansează campania de sărbători ,,Ne dați ori nu ne dați? Pentru Unire semnați!‟, care se derulează în perioada 15 decembrie 2018 – 15 ianuarie 2019 în România și Republica Moldova. Acțiunea face parte din cadrul campaniei ,,1 milion pentru Unire’’ și presupune colectarea semnăturilor în cadrul familiilor care se strâng acasă de sărbători. Campania face apel la unitate către românii care vin acasă în perioada sărbătorilor de iarnă: De sărbători se adună oameni dragi, rude și semnături pentru Unire.

Pentru desfășurarea campaniei sunt puse la dispoziție 5.000 de formulare fizice, care vor fi expediate de către organizatori în centrele județene și liste online, care pot fi descărcate de pe site-ul www.semnez.eu/descarca„Sărbătorile ne unesc, iar în acest an vom aduce la masa de Crăciun sau vom pune sub brad și listele cu semnături pentru Unire. E perioada anului când suntem mai buni și putem realiza lucruri magice. Ne propunem să strângem semnături acasă, acolounde se adună prieteni, rude și oameni dragi. Fiecare poate veni cu o listă careva fi completată. Asta ne va ajuta să colectăm 1 milion de semnături pentruintroducerea unui preambul în Constituția României care să vizeze Reîntregireanațională!”, a declarat George Simion, președintele Acțiunii 2012.

După ce listele sunt completate, acestea vor fi expediate către reprezentanții din cadrul centrelor județene sau pe adresa: București, Sector 3, str. Blănari, nr. 23, et. 2.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *