Mișcare strategică în AUR: Călin Georgescu, propus președinte de onoare, pentru a nu se transforma în concurență

Călin Georgescu, omul pe care AUR l-a propus pentru funcția de prim-ministru, ar putea deveni președinte de onoare al formațiunii politice, o mișcare care vizează eliminarea riscului concurență pe segmentul naționalist. Luni, la o întâlnire cu membrii și simpatizanții Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), lui Călin Georgescu i s-a propus să devină președinte de onoare al partidului. Acesta nu a respins propunerea, ci le-a mulțumit liderilor AUR prezenți.

Până ca AUR să devină primul partid cu doi președinți și un președinte de onoare mai este însă mult. Propunerea trebuie să fie validată de congresul partidului, la o dată care nu a fost stabilită, așa cum a transmis co-președintele AUR, Claudiu Târziu:

„Dl Georgescu a fost propus în această calitate, de către o colegă din AUR, și a declarat că acceptă bucuros. Dar propunerea nu a fost supusă la vot, întrucît nu a fost făcută într-un for statutar al partidului, ci la o conferință de marcare a doi ani de la primul congres al AUR.Prin urmare, dl Georgescu nu este președinte de onoare al AUR, dar ar putea deveni, dacă propunerea va fi făcută statutar și votata de Congresul partidului, cînd se va intruni acesta”.

Mișcarea din interiorul AUR are rolul de a înlătura riscul disipării voturilor. În ultima perioadă, Călin Georgescu începuse să fie perceput ca un pericol de conducerea AUR, acesta fiind foarte activ alături de ONG-ul pe care l-a creat – Pământul Strămoșesc, în jurul căreia a început să strângă tot mai mulți oameni. Încet, încet a început organizarea de evenimente, de vizite prin țară și evident intenția de a transforma ong-ul într-un vehicol politic. Între Călin Georgescu și AUR se crease o stare de tensiune, partidul lui Simion văzându-și  autoritatea știrbită în zona de interes. Intrarea lui Călin Georgescu în arenă cu un partid propriu risca să sape serios la fundația AUR, cum la aceeași fundație sapă deja de ceva vreme și senatoarea Diana Șoșoacă, dar din altă direcție.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.