Spread the love

Fostul ministru al Turismului în guvernările Sorin Grindeanu și Mihai Tudose, deputatul constănțean al Pro România, Mircea Titus Dobre, a avut marți o ieșire furtunoasă la actualul ministru, Bogdan Trif. Dobre îi cere „incompetentului ministru demisia de onoare”, susținând că „ministrul zero” se poate lăuda cu următoarele cifre: 5 luni, 56 de posturi publice inutile, înființate pentru clientelă, 1 subsecretar de stat, 1 articol din Constituție încălcat, 2 articole din Regulamentul Camerei Deputaților încălcate , 3 legi blocate.

„A blocat proiectul de Hotărâre de Guvern privind înființarea Fondului de Garantare a Pachetului de servicii turistice, cu toate că exista Legea 277/2017; a blocat Legea Turismului, nefiind în stare, în cinci luni, să obțină avizele pentru a prezenta proiectul de lege în Guvern; a blocat, timp de cinci luni, Ordonanța 15/2017 privind înființarea OMD-urilor și a birourilor de promovare externă, cerând retrimiterea acestei ordonanțe la Comisia pentru Industrii și Servicii din Camera Deputaților, fără nicio justificare și, astfel, prin încălcarea legii (nerespectarea art.70 din Regulamentul Camerei Deputaților). Îi cer demisia deoarece a încălcat art. 111, alin. 2 din Constituția României și art. 55 din Regulamentul Camerei Deputaților, prin refuzul de a se prezenta la sedința Comisiei pentru Industrii și Servicii din luna mai, la solicitarea președintelui acesteia. (…) La rectificarea bugetară din vară va trebui sa ceară bani Ministerului Finanțelor Publice pentru toate posturile publice nou înființate”, a spus deputatul Mircea Titus Dobre.

CITEȘTE ȘI:

Semnal de alarmă de la Mircea Dobre (Pro România): „Pachetele de servicii turistice achiziționate de persoanele fizice sunt în pericol”

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *