Spread the love

Lupta dintre fostul ministru al Turismului, deputatul constănțean Mircea Titus Dobre și actualul ministru, Bogdan Trif, este de actualitate, numai că al doilea, decidentul în cauză pentru industrie, se află în postura de a călca în străchini. Acest aspect are loc constant și, de fiecare dată, Mircea Dobre îl taxează corespunzător.

Ministerul Turismului anunța duminică faptul că „fiecare român, care lucrează în sistemul de stat, va beneficia și anul viitor de vouchere de vacanță în valoare de 1450 lei”, întrucât „România a înregistrat anul acesta o creștere de 4,1% în primul semestru a numărului de turiști în comparație cu aceeși perioadă a anului trecut, iar acest aspect se datorează și voucherelor de vacanță”.

De asemenea, luni, ministerul a transmis că „au fost stabilite în concordanță cu planul de acțiune al Guvernului pentru perioada septembrie-decembrie 2018, mai multe măsuri pentru îmbunătățirea activității sectorului de turism din România”, adică aplicarea cotei de TVA de 5% pentru domenii precum: cazarea în cadrul sectorului hotelier sau al sectoarelor cu funcţie similară, inclusiv închirierea terenurilor amenajate pentru camping, serviciile de restaurant şi de catering, cu excepţia băuturilor alcoolice, altele decât berea, activităţile sportive, recreative si distractive”.

Toate aceste vești bune au fost demolate luni de Mircea Dobre, care a arătat că, în realitate, Trif aruncă intenționat cu praf în ochi în opinia publică, încercând astfel să arate o gravă neregulă legislativă.

„Tocmai s-a dat o ordonanță de guvern care legalizează țepele din turism! Ministrul Trif – vicepreședinte PSD – tocmai a legalizat ȚEPARII! Este vorba despre Ordonanța nr. 2/2018 privind pachetele de servicii de călătorie și serviciile de călătorie asociate, precum și pentru modificarea unor acte normative – care tocmai a intrat în vigoare, începând cu 2 septembrie 2018. Timp de 60 de zile, orice escroc poate profita de vidul legislativ – sau, mai exact, de o lege specială care tocmai a fost dată pentru ei. Cu alte cuvinte, Ministerul Turismului nu poate cere niciun instrument de garantare niciunui operator economic ce dorește să înființeze o nouă agenție de turism, deoarece ordonanța 107/1999, cu modificările și completările ulterioare, tocmai a fost abrogată, începând cu data intrării în vigoare a acestei ordonante 2/2018 – act normativ care lipsește tocmai de pe site-ul instituției care l-a inițiat! (…) Art. 28 și art. 30 fac referire la agențiile de turism care există în acest moment, dar nu spune nimic despre agențiile de turism care urmează să se înființeze. Sau poate că nimeni nu mai are voie să înființeze o agenție de turism, până când Trif nu termină normele de garantare. Hai să ne referim la o companie care de mâine dorește să înființeze o agenție de turism și nu a activat niciodată în acest domeniu. Conform acestei ordonanțe în vigoare, agenția de turism nou înființată nu mai trebuie să prezinte un instrument de garantare, deoarece în art 18 al acestei ordonanțe ni se prezintă mai multe instrumente pentru care nu există norme în vigoare – norme pe care ministrul trebuie să le aprobe prin ordin în termen de 60 zile. Asta înseamnă că, în toată această perioadă, ministrul turismului Bogdan Gheorghe Trif – vicepreședinte PSD – a „legalizat țeparii”, cum chiar el îi numea pe cei de care pretindea că vrea să ne apere pe toți. Ministerul, prin foștii colegi de la Autorizare, nu poate cere un instrument de garantare niciunui operator economic care dorește să înființeze o nouă agenție de turism, deoarece ordonanța 107/1999, cu modificările și completările ulterioare, a fost abrogată, începând cu data intrării în vigoare a acestei ordonante 2/2018. „Felicitări”, domnule ministru Bogdan Gheorghe Trif, pentru acest cadou nesperat pe care l-ați dat țeparilor!”, a spus Mircea Dobre.

CITEȘTE ȘI:

Mircea Dobre îl tăvălește pe Bogdan Trif: „Ministrul zero! Zeci de posturi publice inutile, a blocat legea Turismului, îi cer demisia de onoare!”

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *