Minorul care a incendiat blocul din Constanța, AREST la domiciliu pentru 30 de zile

Adolescentul care a incendiat blocul din cartierul contănțean Km 4-5 va sta în arest la domiciliu pentru următoarele 30 de zile. Procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța a propus luarea măsurii arestării preventive pentru 30 zile, față de inculpatul T.A.A, în vârstă de 15 ani, fără antecedente penale, pentru săvârşirea infracțiunii de distrugere, potrivit unui comunicat al Parchetului.

în urma probatoriului administrat, în sarcina inculpatului T.A.A s-au reţinut următoarele:

La data de 16.12.2021, în jurul orei 01.00, prin folosirea de substanţe inflamabile şi focul aprins de la chibrituri, a cauzat un incendiu ce a provocat distrugerea unui număr de 30 autoturisme parcate la subsolul şi în proximitatea blocului de locuinţe situat în mun. Constanţa, precum şi distrugerea şi degradarea întregului imobil, fiind afectate 35 apartamente.

Cercetările vor fi efectuate în continuare de Serviciul de Investigații Criminale, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, urmând ca la finalizarea acestora să fie dispusă o soluţie în cauză faţă de inculpatul T.A.A. Măsurile dispuse în cauză reprezintă o etapă a procesului penal, conform Codului de procedură penală, și nu înfrâng în niciun fel principiul prezumției de nevinovăție de care beneficiază persoanele supuse cercetărilor.

Împreună cu un alt adolescent, de 13 ani, a fost filmat în timp ce părăsea în grabă locul. Dezastrul a pornit de la demisol, cel mai probabil din cauza unor petarde. Acolo se afla o parcare, care funcţiona fără autorizație de la pompieri. În plină iarnă, sute de adulţi şi copii şi-au părăsit locuințele în pijama, după ce focul devastator a înghițit blocul cu 6 etaje. 9 oameni au suferit arsuri ori s-au întoxicat cu fum, aproape 40 de mașini s-au făcut scrum, iar 35 de apartamente au fost distruse complet.

Flăcările care au înghițit blocul, cu o forță nimicitoare, au pornit din parcarea deschisă de la demisol. 35 de apartamente au fost distruse, 37 de mașini au fost cuprinse de flăcări. Blocul care a ars nu poate fi deocamdată locuit. Imobilul a fost deconectat de la rețelele de gaze și electricitate. Primăria a pus la dispoziție 23 de apartamente pentru familiile care nu au unde să stea.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.