Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, glumeț din cale afară: „Podul Agigea nu va mai fi închis niciodată. Ce am promis ca ministru, am făcut”. Țuțuianu vrea șosea Ovidiu – Mamaia

Ministrul Transporturilor, Răzvan Alexandru Cuc, a  fost prezent, vineri, la Constanța, pentru a vizita Podul de la Agigea, precizând că partea cea mai grea a fost finalizată. Până joi seară, traficul a fost intrerupt total, din cauza unor lucrări, cu scopul pregătirii pentru circulația din sezonul estival, în condiții de siguranță.

Autoritățile precizau că închiderea a fost necesară pentru  tensionarea finală a cablurilor (înlocuite în perioada septembrie-decembrie 2016), demontarea ancorajului provizoriu de pe pilonul central și montarea elementelor rosturilor de dilatație ale podului.

„Partea cea mai grea, tensionarea hobanelor a fost realizată și pentru acest lucru îmi cer scuze participanților la trafic care au fost privați timp de două săptămâni, dar termenul pe care compania și l-a asumat a fost respectat. Aseară a fost reluat traficul pe pod și de acum înainte nu vom mai avea nici un fel de probleme legate de închiderea traficului. Acest proiect a demarat în 2011, să ajungem în stadiul acesta mi se pare inadmisibil și nu se va mai întâmpla așa ceva la minister. (…) Constructorul a înțeles de această dată să își respecte termenul asumat. Cine greșește, plătește! (…) Mergem cu echipe mobile pe șantiere și vedem dacă se respectă termenele și calitatea lucrărilor. (…) Finalizarea acestui pod putea fi făcută de anul trecut, cum multe alte lucruri puteau fi făcute anul trecut. Dacă ne uităm la cifrele lansate pentru investițiile pentru proiectare și execuție rutieră, s-au lansat proiecte de milioane lei, în ultimele patru luni s-au lansat 3,6 milioane, până la sfârșitul anului: 10 milioane lei. Ce mi-am asumat ca ministru s-a realizat! Nu cred că trebuie să mediatizăm fiecare eveniment. Aici a fost un punct critic și am ținut legătura cu domnul președinte al CJC. (…) Cine nu respectă, plătește! Nu stăm la discuții sterile. Ne gândim și la calitate corespunzătoare, iar angajații sunt monitorizați din partea companiei, dar și suplimentară, de la DRDP, care nu se limitează doar la a plomba diverse porțiuni sau deszăpeziri. Din păcate, mobilizarea a fost de multe ori slabă și a lăsat de dorit”, a spus ministrul Răzvan Cuc.

tutuianu cuc agigea 1 1

Pentru operațiunea de demontare au fost folosite două macarale a câte 500 tone fiecare și o nacelă care a fost ridicată la 54 m. Operațiunea, extrem de importantă pentru finalizarea lucrărilor la Podul Agigea, a putut fi executată doar în condiții meteo favorabile. Circulația a fost redeschisă pe patru benzi, fără restricții de tonaj sau viteză, pe întreg podul.

Răzvan Cuc a fost întâmpinat de președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu, care a precizat că poartă discuții cu ministerul Transporturilor pentru prelungirea autostrăzii până în Mamaia, cu un drum județean, pentru fluidizarea traficului.

„Este a doua vizită a dumnealui în decurs de o săptămână, prima a fost neanunțată. Am purtat discuții mai ample privitor la fluidizarea traficului în sudul litoralului și nu numai. Ne preocupă fluidizarea traficului pornind de la Eforie Nord, pentru că în fiecare sezon se face un nod la Eforie, dar și în zona stațiunii Mamaia. Autostrada se varsă la un moment dat în Ovidiu, să facem o șosea care să se verseze direct în Mamaia Sat, urmând ca noi să facem documentația, demersurile necesare la minister să putem face această șosea. Este o distanță de 4,5 km, care se pot face prin RAJDP, care cred că va fi gata până la sfârșitul anului viitor”, a spus Țuțuianu.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.