Ministrul Transporturilor, Lucian Bode: „Am putea INTERZICE taxiurile și transportul între localități”

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a anunțat duminică faptul că serviciile de taxi și transportul interjudețean ar putea fi interzise în următoarea perioadă. Potrivit lui Bode, autoritățile așteaptă o decizie în acest sens de la nivel european.

„Foarte mulţi ne-au întrebat de ce nu oprim transportul interjudeţean, de ce nu suspendăm transportul intrajudeţean, transportul în regim de taxi sau transportul de închiriere. Noi am spus foarte clar: restricţiile date prin Ordonanţă Militară se referă clar la modul în care se deplasează cetăţenii în exterior, nu este interzis a se deplasa cetăţenii de la domiciliu la locul de muncă, de la domiciliu în şantierele unde îşi desfăşoară activitatea. (…) Când se va lua decizia la nivel european să interzicem şi transportul interjudeţean, şi transportul intrajudeţean, şi transportul în regim de taxi, sigur în urma unor consultări cu toate autorităţile statului român şi la solicitarea industriei de transport, este posibil să luăm şi o astfel de decizie. În acest moment, pe teritoriul României transportul de marfă şi transportul de persoane se desfăşoară fără restricţii, respectând toate regulile impuse de Ministerul Sănătăţii, prin ordonanţele militare date până acum”, a precizat ministrul Lucian Bode.

Ministrul a mai adăugat faptul că are două propuneri „mai degrabă de clarificare decât de restricţii”, la ordonanţa militară care vizează transportul rutier, precum şi transportul naval.

CITEȘTE ȘI:

Guvernul pregătește o lovitură ÎMPOTRIVA SPECULANȚILOR și a marilor rețele comerciale

A început dezinfecția drumurilor județene. Țuțuianu: „Insistăm în zonele intens circulate”

DECESE în lanț ale pacienților infectați cu coronavirus: 40, la nivel național

BILANȚ CORONAVIRUS: 1.760 de cazuri de persoane infectate, la nivel național. Constanța: 9 persoane, VINDECATE!

Klaus Iohannis: „După această criză, care VA MAI DURA, vom face o ANALIZĂ LA SÂNGE a întregului sistem spitalicesc!”

Guvernul a PRELUNGIT termenul de valabilitate al voucherelor de vacanță. Orban speră la un sezon estival… normal

Propunerile lui Cupșa (CERONAV) pentru deblocarea transportului maritim: „Navigatorii trebuie desemnați drept PERSONAL ESENȚIAL”

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *