Ministrul Sănătății, Victor Costache, a DEMISIONAT!

Ministrul Sănătății, Victor Costache, și-a depus joi mandatul, în plină criză provocată de coronavirus.

Subiectul a fost abordat de premierul Ludovic Orban, în cadrul unei conferințe de presă, după 10:30. Orban a precizat faptul că îl va propune pe secretarul de stat Nelu Tătaru ca înlocuitor al lui Victor Costache.

„Am luat act de această demisie, îi voi transmite președintelui României această demisie, pentru a putea să se emită decretul de revocare. Aproape cinci luni, Victor Costache a făcut parte din Guvernul pe care îl conduc. Împreună, am luat o serie de decizii importante, benefice pentru sistemul medical. Regret demisia domnului ministru. O înțeleg și îi mulțumesc pentru buna colaborare. În ceea ce privește funcția de ministru, îl voi propune pe domnul secretar de stat Nelu Tătaru. Domnul secretar de stat face parte din echipa de la minister, a fost, este și va fi în prima linie a bătăliei. Deja stăpânește foarte bine toate procedurile, tot planul de măsuri. Astăzi se găsește la Suceava, l-am informat privitor cu intenția mea de a-l propune ca ministru. Va reveni în București și vom discuta toate detaliile. Voi continua să întăresc echipa de la Ministerul Sănătății”, a spus Ludovic Orban.

Tot astăzi este programată și o ședință de Guvern.

Miercuri, Victor Costache anunța că întreaga populație din Capitală va fi testată pentru coronavirus. În acest sens, Victor Costache a precizat că echipele medicale vor merge din ușă în ușă pentru a îi testa pe bucureșteni. Costache a adăugat că pacienții diagnosticați cu COVID-19 vor fi tratați în spitale exclusiv dedidate combaterii epidemiei de coronavirus.

CITEȘTE ȘI:

Încă TREI DECESE ale unor pacienți infectați cu coronavirus. Bilanț național: 17 morți

EXCLUSIV Echipamente tehnice achiziționate pe fonduri europene și repartizate la ISU Dobrogea

Klaus Iohannis anunță RECTIFICARE BUGETARĂ: „Este nevoie de oameni, dar și de BANI pentru Sănătate”

BILANȚ CORONAVIRUS: 906 cazuri de persoane infectate, la nivel național. 144 de CAZURI NOI

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *