Ministrul Sănătății, vești proaste pentru IPS Teodosie: De Paște, bisericile RĂMÂN ÎNCHISE!

IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, dorește ca Bisericile să poată fi deschise pentru credincioși în noaptea de Paști, cu respectarea normelor de siguranță medicală. Teodosie a transmis joi un mesaj, după ce a observat că „există alte locuri în societate unde cetățenii sunt liberi să circule, respectând norme de siguranță medicală, pentru prevenirea răspândirii coronavirusului”.

CITEȘTE ȘI:

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, i-a oferit, vineri, vești proaste înaltului ierarh constănțean, cu prilejul unei conferințe de presă, arătând faptul că… regulile nu se schimbă.

„Suntem într-o stare de urgență în care izolarea și distanțarea socială sunt un factor important în viitorul pe care îl vom avea”, a spus Nelu Tătaru.

Slujba de Înviere va fi oficiată anul acesta, cel mai probabil, fără enoriași. Biserica Ortodoxă se pregătește pentru Paște, dar îi sfătuiește pe credincioși să stea acasă. Slujba poate fi urmărită la distanță, la televizor sau pe internet, iar la miezul nopții pot ieși în balcon ori în curte cu o lumânare aprinsă. Nici lumina de la Ierusalim nu va mai ajunge în România, așa cum se întâmpla în alți ani. Biserica a fost închisă pentru prima dată pe timp de pace.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.