Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, în vizită la Constanța

Ministrul Sănătății continuă verificările în teritoriu, anunță, duminică, reprezentanții ministerului. Astfel, Nelu Tătaru se află în județul Constanța, la foarte scurt timp după ce a anunțat că județele Brașov și Constanța figurează pe o listă a „focarelor covid cu personal medical intens contaminat”.

Vizita lui Tătaru se încadrează în același registru ciudat, întrucât sâmbătă seară a anunțat că va vizita cele două orașe săptămâna viitoare, însă a ajuns la Constanța chiar în această dimineață. Totodată, reprezentanții ministerului au precizat că Tătaru „a vizitat deja” Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța, semn că ministrul a evitat intenționat o întâlnire cu mass-media, pentru clarificări privind afirmațiile de sâmbătă seară. Tot sâmbătă, ministerul Sănătății a confirmat faptul că directorul Direcției Control și Integritate din cadrul Ministerului Sănătății, Constantin Dina, a fost depistat pozitiv la testul COVID-19. Acesta se află internat în Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța. Potrivit ministerului, în acest caz s-a început ancheta epidemiologică pentru stabilirea contacților direcți. Mai mult, în cadrul Ministerului Sănătății vor fi luate măsuri de dezinfecție.

„Ministrul Sănătății va vizita și spațiile de carantină și Spitalul Județean din Constanța. Nelu Tătaru discută la fața locului cu autoritățile locale medicale și administrative, dar mai ales cu personalul medical implicat direct în actul medical. Sunt verificate circuitele, stocul de echipamente și medicamente, realizându-se o analiză a nevoilor pentru a se putea interveni operativ pentru limitarea oricăror riscuri. Ministrul discută cu echipele medicale și cele de management despre proceduri și respectarea lor”, au transmis, sec, reprezentanții Ministerului Sănătății.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a arătat sâmbătă seară faptul că la Brașov și Constanța sunt focare de coronavirus în care personalul medical este intens infectat. Nelu Tătaru a precizat în cadrul mai multor emisiuni televizate că, de săptămâna viitoare, se va ocupa personal de cele două situații.

Vestea este surprinzătoare pentru Constanța, unde nu au existat semne de astfel de probleme, comparativ cu Suceava, de exemplu. Pentru Constanța s-a tot raportat un singur caz în ultima perioadă, primul de altfel din județ, numărul 39 la nivel național, între timp vindecat.

CITEȘTE ȘI:

APEL către GUVERN: 79 de redacții și 134 jurnaliști cer ACCES la informații și transparență!

Consiliul Local Constanța, rămas fără Spitalul de Boli Infecțioase. Nelu Tătaru: „TOATE spitalele din subordinea autorităților locale trec în ADMINISTRAREA Ministerului Sănătății!”

Nelu Tătaru: „La Brașov și CONSTANȚA sunt focare COVID cu personal medical INTENS CONTAMINAT!”

PANICĂ în Ministerul Sănătății: șeful Corpului de Control are coronavirus. Depistat la CONSTANȚA!

CONSTANȚA: Ministrul Apărării, în vizită la spitalul militar de pe stadionul „Portul”

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *