Spread the love

După lupte seculare, ministrul Justiției, Tudorel Toader, a pierdut sprijinul politic din partea PSD. Social-democrații s-au reunit, miercuri, în cadrul Comitetului Executiv și, printre altele, au votat retragerea sprijinului pentru Tudorel Toader. De asemenea, printre cei care au votat pentru retragerea suportului s-a numărat și premierul Viorica Dăncilă. Singurul care s-a opus a fost președintele PSD Vaslui, Dumitru Buzatu.

Toader nu a participat la ședința în care i s-a votat mazilirea întrucât nu este membru de partid. Imediat după votul privind retragerea sprijinului politic, a urmat unul pentru desemnarea viitorului ministru al Justiției, acesta fiind Eugen Nicolicea.

Pe de altă parte, opoziția este convinsă că Iohannis nu o să accepte niciodată noile propuneri, în special aceea pentru Ministerul Justiției, Eugen Nicolicea, așa cum ne-a precizat deputatul constănțean al USR, Stelian Ion.

„Nu a venit nici un Nicolicea! În mintea lui Dragnea a venit Nicolicea! Iohannis nu o să accepte niciodată o asemenea variantă, Nicolicea este cel mai toxic personaj, este coșmarul Justiției, cu aere de jurist, dar cu facultatea făcută prin corespondență pe bani și cu studii foarte precare, nu ai cum să fii ministrul Justiției! Nici nu are pregătirea juridică necesară, nu știe să lucreze cu oamenii, crează tensiuni peste tot, pe unde apare și pe unde se duce, chiar și cu angajații din jurul lui! Bineînțeles, este genul de personaj care ar da Ordonanțele (de modificare a legilor Justiției – n..r.) peste noapte, în secunda doi! Este cel mai bun executant și are sadismul de a-i pune la zid pe magistrați. Cred că este o chestiune personală, care vine din frustrarea lui, lipsa de pregătire îi face să îi urască pe cei care au o pregătire mai bună și pe magistrați îi detestă, lucru care s-a văzut la multe ședințe de comisii la care am participat. Jignește pe toată lumea care nu e de acord cu el!”, a spus Stelian Ion, pentru TOMIS NEWS.

CITEȘTE ȘI:

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *