Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, luat în vizor de PSD-iști cu moțiune în Parlament. Senatorul Mihu: „A crescut datoria externă! Acționăm împotriva AUSTERITĂȚII”

Senatul dezbate luni, de la ora 16:00, prima moţiune simplă de care este vizat un membru al Cabinetului Orban. Moţiunea depusă de PSD împotriva ministrului Finanţelor, Florin Cîţu, este intitulată „Guvernare PNL – numele tău este AUSTERITATE”.

La rândul său, ministrul Cîţu a anunțat o premieră la dezbaterea moţiunii simple, spunând că va fi pentru prima oară, în ultimii trei ani, când un ministru al Finanţelor le spune adevărul românilor.

PSD a depus la Senat, în 2 decembrie, moţiunea simplă împotriva ministrului Finanţelor, Florin Cîţu. Social-democrații consideră că singura „certitudine” după învestirea Guvernului Orban şi instalarea lui Florin Cîţu la Finanţe este scăderea leului în raport cu euro şi dolarul american.

CITEȘTE ȘI:

La votul de luni participă și senatorul social-democrat constănțean, Ștefan Mihu.

„Este o moțiune împotriva măsurilor luate de ministrul Finanțelor, care au ca rezultat creșterea datoriei externe, creșterea indicelui ROBOR, scăderea rezervelor valutare în urma declarațiilor domnului Cîțu, în concluzie acționăm împotriva austerității!”, a spus senatorul Mihu, pentru TOMIS NEWS.

Dacă adoptarea unei moţiuni de cenzură atrage după sine căderea Guvernului, moţiunile simple adoptate împotriva membrilor Cabinetului nu conduc la revocare şi nu îi obligă pe aceştia să demisioneze. Astfel, votul de luni este strict cu rol de recomandare pentru premierul Ludovic Orban.

Florin Cîțu a dat luni asigurări că este pregătit să meargă cu bugetul în Parlament, să-l dezbată în comisii şi să argumenteze fiecare capitol, înainte de sărbătorile de iarnă. Ministrul Finanţelor a afirmat că deficitul bugetar va fi cât mai aproape de 4%.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.