Spread the love

Scandalul întreruperii furnizării de apă caldă la Constanța nu i-a lăsat indiferenți pe parlamentarii de Constanța, în special pe cei ai PSD, care s-au arătat revoltați de decizia unilaterală a Electrocentrale Constanța (CET). Astfel, în ședința Senatului din 2 octombrie, senatorul PSD Constanța, Ștefan Mihu a adresat o interpelare către Ministrul Energiei, Anton Anton. Senatorul Mihu semnala anomaliile în livrarea agentului termic din municipiul Constanța.

CITEȘTE ȘI:

Reînființarea Direcțiilor judetene ale Finanțelor Publice, testul de toamnă în Parlament pentru senatorul constănțean Ștefan Mihu: „Va duce la îmbunătățirea ratei de colectare de taxe și impozite“

„Municipiul Constanța, unul dintre orașele de referință ale țării și poartă de intrare maritimă relevantă a României și Europei, se confruntă de circa două săptămâni, cu o situație complet anormală, respectiv sistarea livrării apei calde și, în general, a agentului termic către populație. Este mai mult ca oricând nevoie de dialog între instituțiile direct responsabile de întreaga situație – am numit Electrocentrale Constanța SA, RADET și Primăria Constanța – pentru remedierea urgentă a anomaliilor menționate, în prag de sezon rece, cu repercusiuni dintre cele mai negative în ceea ce privește sănătatea și confortul cetățenilor municipiului Constanța, inclusiv a celor mai expuși la boli, respectiv a copiilor și vârstnicilor! Vă rog, stimate domnule ministru, să mă informați în legătură cu măsurile adoptate de instituția dvs. pentru remedierea fără întârziere a situației create, precum și pentru evitarea repetării acesteia pe viitor, având în vedere și deschiderea către dialog manifestată de reprezentanții Primăriei Constanța”, arată Mihu în interpelare.

Intervenția senatorului constănțean a avut loc în momentele în care primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău, anunța încheierea crizei.

CITEȘTE ȘI:

Criza s-a încheiat! Apa caldă va fi RELUATĂ la Constanța după ce Primăria va plăti către CET, în avans, o parte din subvenție! Ca reparație morală, prețul gigacaloriei a scăzut de la 250 de lei la… 225 de lei!

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *