Ministrul Economiei, Virgil Popescu: Îmi doresc un consens politic pe Legea offshore. Romgaz să fie mai activă în Marea Neagră

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a anunțat faptul că dorește un consens politic în privința viitoarei modificări a Legii offshore și de aceea va merge în Parlament și va solicita sprijinul tuturor partidelor politice.

„Vreau consens pe acest proiect major. Pe toate proiectele majore îmi doresc un consens politic. Voi merge în Parlament și voi discuta pe proiectul de lege cu fiecare forță politică din Parlament, PSD, Partidul Mișcarea Populară, ALDE, UDMR, Pro România. Îmi dorec pe acest proiect major semnătura tuturor liderilor politici. Numai atunci putem fi siguri că acest proiect va fi demarat”, a spus ministrul Virgil Popescu.

Totodată, potrivit ministrului, Romgaz ar trebui să analizeze oportunitatea de a prelua participaţia ExxonMobil în proiectul Neptun din Marea Neagră, în cazul în care americanii se vor retrage.

„O să am o discuţie săptămâna viitoare cu Romgaz separat, să fie mai activ în piaţă, mai activ în Marea Neagră. Că tot există zvonuri privind retragerea Exxon, mi-aş dori ca Romgaz să analizeze oportunitatea şi să încerce să intre în acest consorţiu. Cred că a venit momentul ca societăţile româneşti viabile, aşa cum este Romgaz, să facă acest pas. Spun acest lucru acum pentru prima dată: îmi doresc ca Romgaz să intre în proiectul din Marea Neagră”, a mai spus Popescu.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.