Spread the love

Asociația Elevilor din Constanța a organizat, joi, Gala aniversară „AEC – 4 ani de reprezentare”.

„Ne cunoaștem drepturile și luptăm pentru ele!”  Sub această deviză, pe 11 iunie 2013 un grup de elevi dornici să producă schimbarea au înființat la Constanța prima asociație de elevi din România, condusă integral de elevi.

„De-a lungul timpului, am reușit să dovedim că elevii pot avea o voce puternică, care trebuie luată în seamă de factorii decidenți”, au precizat reprezentanții AEC.

„Astăzi are loc gala aniversară a AEC, practic vom aniversa reușitele și activitatea alături de cei care ne-au fost alături în acești patru ani. Îl avem alături pe domnul ministru al Educației, pe fostul ministru, domnul Sorin Cîmpeanu. În acești patru ani, am obținut manuale gratuite pentru elevii din clasele a XI-a și a XII-a, burse școlare pentru elevii din județ ș.a.m.d.”, a spus președintele AEC, Alexandru Manda, pentru TOMIS NEWS.

Pe scenă au urcat parteneri și colaboratori ai Asociației, printre care alumni ai AEC, reprezentanți ai federațiilor sindicale din educație, ai părinților, ai asociațiilor de elevi, preum și autorităților publice centrale și locale.

„Este un eveniment festiv marcat de evenimentele de la București și, în ciuda demisiei domnului Năstase, ne onorează cu prezența, alături de autoritățile locale. Vom avea discursuri și spectacole care vor destinde atmosfera”, ne-a precizat Oana Ana-Maria Mardare, vicepreședinte AEC.

La eveniment au mai participat Sorin-Mihai Cîmpeanu – președintele Consiliului Național al Rectorilor, fost ministru al Educației și ministrul demisionar al Educației, Pavel Năstase, care, în ciuda situației tulbure de la București, a vorbit despre continuarea proiectelor.

„Reflexul rămâne totuși, de responsabilitate, chiar dacă nu mai ești pe funcția respectivă, ai senzația că trebuie să finalizezi proiectele. Este o decizie a premierului (dacă nu va semna demisiile – n.r.). Eu mi-am făcut datoria din punctul meu de vedere, toți miniștrii și-au depus demisiile la secretariatul general al Guvernului… mai departe… Când se va publica în Monitorul Oficial atunci se va oficializa această revocare”, a spus Pavel Năstase.

Toate demisiile miniştrilor din Guvern au ajuns, joi, la Cabinetul prim-ministrului Sorin Grindeanu iar premierul are la dispoziţie 15 zile să le transmită preşedintelui Klaus Iohannis, pentru ca șeful statului să ia act de ele şi să semneze decretele de revocare din funcţie.

Comitetul Executiv al PSD a decis, joi, să depună moțiune de cenzură împotriva Guvernului condus de Sorin Grindeanu. Totodată, Grindeanu a fost EXCLUS din PSD cu unanimitate de voturi de CExN al PSD.

 

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *