Ministrul de Interne, Carmen Dan, în vizită la Constanța. „Nu vreau să fim percepuți ca o instituție agresivă”

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, se află, sâmbătă, în vizită pe litoral, pentru o şedinţă operativă la nivelul Instituţiei Prefectului Judeţului Constanţa, urmată de trecerea în revistă a unei părți din tehnica structurilor MAI implicate în gestionarea ordinii şi siguranţei publice, la sediul Poliţiei Mamaia. La prezentarea din stațiune au mai participat şi secretarii de stat din MAI, Raed Arafat şi Nucu Marin, alături de oficialitățile locale, precum președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu; prefectul Ioan Albu, cei doi subprefecți, dar și mai-marii din Jandarmerie și ISU.

carmen dan

chelu jandarmerie

raed arafat 1

Carmen Dan s-a interesat despre situația forțelor de ordine prezentă la malul mării, acolo unde majoritatea românilor au ales să își petreacă cele patru zile libere.

Vorbind pe limba inspectorului șef al Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța, Constantin Dancu, ministrul a precizat că MAI nu va fi o instituție agresivă, spre deliciul inspectorului șef, sub mandatul căruia infracțiunile au atins cote alarmante în județ și sunt serioase semne de întrebare cu privire la capacitatea Poliției Naționale de a gestiona ordinea și siguranța publică în minivacanța care demarează.

CITEȘTE ȘI:

Controlul IGPR de la IPJ Constanța, demarat după dezvăluirile TOMIS NEWS! Coarnă, SNPPC: „S-au alăturat și sesizări de la polițiștii constănțeni împotriva lui Dancu. Lucrurile sunt mai profunde, este o afacere ilegală!” DNA și DGPI intră pe fir!

De asemenea, ministrul a vorbit și despre evitarea situației neplăcute ivite anul trecut, cu privire la cazarea polițiștilor detașați pe litoral în perioada sezonului estival, situație pe care TOMIS NEWS o relata în detaliu la momentul respectiv.

„A fost o vizită pentru a ne asigura că planul nostru de măsuri pentru minivacanța de 1 Mai funcționează și că toți cei care au responsabilități sunt prezenți și mă interesează ca cetățenii să simtă că suntem prezenți. Ne dorim ca cei care vin pe litoral să ne vadă la datorie și să se simtă în siguranță. Sunt suficiente forțe și pot să vă spun că dintr-o primă evaluare am estimat că vom avea pe litoral o prezență de aproximativ 40.000 de persoane și în deltă de aproximativ 10.000 de persoane. Noi a trebuit să ne dimensionăm dispozitivul astfel încât să acoperim acest aflux de turiști și să identificăm care sunt zonele în care trebuie să acționăm cu precădere în pregătirea sezonului festival. Ne-am dorit ca cetățenii să înțeleagă cu ce capacități acționăm, ce logistică avem la dispoziție, care este specificul activității pentru fiecare categorie de personal astfel încât fiecare să-și facă o părere cât mai corectă și exactă despre ceea ce înseamnă activitatea angajaților și a MAI în perioada următoare. (…) Avem 800 de polițiști (detașați – n.r.), iar de la sfârșitul anului vom avea alți 250, pe serii. Jandarmii vor interveni în dispozitiv ori de câte ori va fi nevoie. Nu vreau să fim percepuți ca o instituție agresivă, dar vreau să se știe că suntem atenți! (…) A fost analizată capacitatea noastră de cazare pentru angajații ministerului”, a spus ministrul Carmen Dan.

mai politie

 

carmen dan smurd

Din greu de înțeles care motive, reprezentanții MAI au instrumentat o conferință de presă marcată de un moment jenant, ministrul fiind nevoit să ofere declarații într-un loc special amenajat, pentru ca în spatele lui Carmen Dan să se vadă nava maritimă de supraveghere a Poliției de Frontieră „Ștefan cel Mare”, care și-a folosit complet inutil tunul cu apă.

După acest moment hilar, ministrul a luat la pas stațiunea Mamaia, pentru a discuta cu turiștii și constănțenii.

Revenind la organizarea MAI pentru minivacanța de 1 Mai, adăugăm că un elicopter survolează Autostrada Soarelui, 300 de radare sunt funcționale pe drumul spre mare, tot pe Autostradă, vor exista șapte echipaje de la Poliția Rutieră și zece polițiști pe motocicletă.

„Turismul reprezintă unul dintre motoarele economiei dobrogene. Pe lângă serviciile calitative oferite turiștilor în sezonul estival, avem nevoie și de un grad ridicat de siguranță. (…) Personalul MAI este la datorie pentru o vacanță în siguranță”, a precizat președintele CJC, Marius Horia Țuțuianu.

carmen dan tutuianu

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.