Spread the love

La șase luni de la preluarea mandatului de șef al diplomației externe a române, ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu, a declarat că unul din punctele forte al mandatului său a fost organizarea vizitei premierlui Japoniei, Shinzo Abe. Culmea este că declarația demnitarului român vine în contradicție cu ceea ce s-a întâmplat atunci, când țara noastră s-a făcut de rușine pe fondul conflictului din PSD, dintre şeful partidului Liviu Dragnea şi premierul de atunci, Mihai Tudose. Cu toate acestea, Meleșcanu spune că vizita a fost una reușită (?!).

În replică, unii dintre politicieni țin să-l trezească la realitate pe șeful diplomației române. Printre aceștia se numără și senatorul neafiliat Vergil Chițac, care spune că, într-o perioadă dedicată bilanțurilor guvernamentale, întreruptă de evenimentele regretabile de vineri seară, a venit rândul ministrului de Externe, Teodor Meleșcanu, să continue seria de gafe.

„Din prezentarea lui Meleșcanu am reținut: „Un eveniment cu totul deosebit pentru noi a fost organizarea vizitei primului ministru al Japoniei în România. Aşa cum ştiţi, a fost o vizită istorică.” Am crezut că nu aud bine! Oricine face o căutare pe Internet despre subiect este întâmpinat cu titluri gen: „România s-a făcut de râs la vizita istorică a premierului Japoniei” sau „The Guardian despre scandalul de după vizita premierului japonez în România”. Eu însumi în vizita pe care am făcut-o în această vară în Țara soarelui răsare”, am simțit dezamăgirea lor spusă într-un mod specific japonez, adică foarte politicos. (…) Ce s-a întâmplat însă în realitate este de neînțeles la un asemenea nivel și foarte rușinos. În seara zilei de 15 ianuarie primul ministru român Mihai Tudose și-a depus mandatul într-o ședință de partid și a hotărât, în mod iresponsabil, să nu se mai prezinte la guvern. Așa încât când a aterizat la București oaspetele nostru în loc să fie întâmpinat de omologul său a fost așteptat, de cine credeți? Nu tu vreun vice-prim ministru, nici ministrul de externe dl. Meleșcanu ci un secretar de stat în MAE. Sigur că a doua zi întâlnirea la guvern s-a anulat și în compensare oaspetele nostru și-a luat soția și a vizitat Muzeul Satului. Evident că nici o investiție japoneză în România nu s-a concretizat. Cam asta a fost ceea ce dl. Meleșcanu consideră a fi un succes de proporții al diplomației românești și pe care a numit-o „o vizită istorică”! Atât de „istorică” încât pe contul său de Twitter dl. Abe a evitat orice referiri la țara noastră în timp ce a postat numeroase mesaje despre vizita din Bulgaria, de exemplu. Și uite așa un personaj ca Meleșcanu care a fost cândva frecventabil, distorsionează realitatea fiind din ce în ce mai deconectat de la problemele ministerului pe care îl conduce. Nimic nu e ceea ce pare!“, a subliniat, luni, senatorul Chițac.

CITEȘTE ȘI:

Senatorul Chițac în vizită în Japonia: „La împăcarea între Coreea de Nord și Coreea de Sud este mâna Chinei. Americanii vor fi întrebați ce mai caută prin zonă”

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *