Ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu se laudă cu vizita premierului Japoniei (?!) Senatorul Vergil Chițac: „Să nu ne pierdem bunul simț!“

La șase luni de la preluarea mandatului de șef al diplomației externe a române, ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu, a declarat că unul din punctele forte al mandatului său a fost organizarea vizitei premierlui Japoniei, Shinzo Abe. Culmea este că declarația demnitarului român vine în contradicție cu ceea ce s-a întâmplat atunci, când țara noastră s-a făcut de rușine pe fondul conflictului din PSD, dintre şeful partidului Liviu Dragnea şi premierul de atunci, Mihai Tudose. Cu toate acestea, Meleșcanu spune că vizita a fost una reușită (?!).

În replică, unii dintre politicieni țin să-l trezească la realitate pe șeful diplomației române. Printre aceștia se numără și senatorul neafiliat Vergil Chițac, care spune că, într-o perioadă dedicată bilanțurilor guvernamentale, întreruptă de evenimentele regretabile de vineri seară, a venit rândul ministrului de Externe, Teodor Meleșcanu, să continue seria de gafe.

„Din prezentarea lui Meleșcanu am reținut: „Un eveniment cu totul deosebit pentru noi a fost organizarea vizitei primului ministru al Japoniei în România. Aşa cum ştiţi, a fost o vizită istorică.” Am crezut că nu aud bine! Oricine face o căutare pe Internet despre subiect este întâmpinat cu titluri gen: „România s-a făcut de râs la vizita istorică a premierului Japoniei” sau „The Guardian despre scandalul de după vizita premierului japonez în România”. Eu însumi în vizita pe care am făcut-o în această vară în Țara soarelui răsare”, am simțit dezamăgirea lor spusă într-un mod specific japonez, adică foarte politicos. (…) Ce s-a întâmplat însă în realitate este de neînțeles la un asemenea nivel și foarte rușinos. În seara zilei de 15 ianuarie primul ministru român Mihai Tudose și-a depus mandatul într-o ședință de partid și a hotărât, în mod iresponsabil, să nu se mai prezinte la guvern. Așa încât când a aterizat la București oaspetele nostru în loc să fie întâmpinat de omologul său a fost așteptat, de cine credeți? Nu tu vreun vice-prim ministru, nici ministrul de externe dl. Meleșcanu ci un secretar de stat în MAE. Sigur că a doua zi întâlnirea la guvern s-a anulat și în compensare oaspetele nostru și-a luat soția și a vizitat Muzeul Satului. Evident că nici o investiție japoneză în România nu s-a concretizat. Cam asta a fost ceea ce dl. Meleșcanu consideră a fi un succes de proporții al diplomației românești și pe care a numit-o „o vizită istorică”! Atât de „istorică” încât pe contul său de Twitter dl. Abe a evitat orice referiri la țara noastră în timp ce a postat numeroase mesaje despre vizita din Bulgaria, de exemplu. Și uite așa un personaj ca Meleșcanu care a fost cândva frecventabil, distorsionează realitatea fiind din ce în ce mai deconectat de la problemele ministerului pe care îl conduce. Nimic nu e ceea ce pare!“, a subliniat, luni, senatorul Chițac.

CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV Ambasada Rusiei în România: „Tancurile rusești nu mai sunt în Republica Moldova. NATO nu a ratificat tratatul cu CSI”

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.