Spread the love

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a fost, vineri, în vizită de lucru la Constanța. Bode a avut discuții la sediul Administrației Porturilor Maritime cu conducerea instituției și cu reprezentanții Autorității Navale, dar și cu prefectul Constanței, George Niculescu; deputatul PNL, Mircea Banias și deputatul Bogdan Huțucă, președintele PNL Constanța.

Potrivit ministrului Bode, pe agenda întâlnirii s-au dezbătut subiecte precum: stadiul implementării principalelor proiecte derulate în acest an de către APMC, situația navei Queen Hind, evoluțiile în cadrul activității de pilotaj precum și gradul de digitalizare a activității portuare.

„Investițiile in Port vor continua prin promovarea unor proiecte majore de dezvoltare, astfel încât să valorificăm la maxim potențialul acestui obiectiv. Proiectele aflate in pregătire si care vor fi demarate in anul 2020   ((implementare în perioada 2021- 2027) însumează 101,2 mil. euro: Portul Constanța se poate dezvolta doar prin implicare și profesionalism”, a transmis Bode.

Despre discuțiile de la APMC ne-a vorbit și Bogdan Huțucă.

„A fost o prezentare a proiectelor pe fonduri europene, pe care le are APMC, în ce stadiu sunt, eventual blocajele care ar putea fi remediate de Ministerul Transporturilor. Am mai discutat de posibilitatea de dezvoltare a Portului și în ce mod această măsură se poate integra pe Canalele Navigabile. De asemenea, s-a mai discutat despre situația navei Queen Hind. Dezbaterile s-au mai purtat și în zona pe care o lasă descoperită subiectul RADIONAV și cum facem ca cât mai repede să reușim să recuperăm de la lichidatori infrastructura și să dezvoltăm un proiect, astfel încât să asigurăm serviciile pe care le asigura RADIONAV. (…) În două luni vom avea o altă întâlnire, iar următoarea va fi sigur pentru implementarea tuturor proiectelor. Acum toate proiectele se deblochează toate deodată și astfel apar fel de fel de impedimente și e nevoie de sprijinul Ministerului Transporturilor”, a spus Bogdan Huțucă, pentru TOMIS NEWS.

Bode a mai vizitat Spitalul Militar Modular din Constanța, amplasat pe stadionul Portul. De asemenea, Bode a mai vizitat și comuna Cumpăna, pentru a se pune la curent cu stadiul lucrărilor realizate pentru prevenirea și înlăturarea efectelor calamității naturale produse ca urmare a alunecării de teren care a afectat taluzul Canalului Dunăre – Marea Neagră.

CITEȘTE ȘI:

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *