Ministrul Apelor și Pădurilor, Deneș, în inspecție pe plajele de pe litoral. „Dacă până mâine nu sunt remediate neregulile, vom da amenzi!”

Ministrul Apelor si Pădurilor, Ioan Deneș, se află, joi, în vizită pe litoral. Turul a început de la primele ore ale dimineții la Vama Veche și a continuat spre nord, inclusiv stațiunea Mamaia. Ajuns la Mamaia Sud, pentru a vedea stadiul pregătirilor plajelor pentru sezonul estival, Deneș a precizat că au fost depistate două nereguli la Vama Veche și speră să nu găsească altele și în Mamaia. Pentru operatorii economici care nu și-au îndeplinit obligațiile contractuale, în general referitoare la curățenie, Deneș promite avertismente și sancțiuni. Probabil emotiv, ministrul a ciuntit acronimul Administrației Bazinale de Apă Dobrogea Litoral, vorbind despre ABAO, chiar în prezența directorului Hristu Uzun.

„Au fost două sectoare unde trebuiau niște remedieri. Avem două moduri prin care facem amenajarea acestor plaje. Sunt plaje ca aceasta administrată, fără să aibă un utilizator, de către ABAO Dobrogea – Litoral (sic!) și sunt plaje care sunt închiriate de utilizatori. Acolo au fost utilizatori care nu au finalizat amenajarea. Sper că până la ora asta și-au terminat abilitatea… oricum, am dispus ca până la 18:00 să verifice toate plajele, inclusiv cele închiriate de utilizatori, iar dacă până la 18:00 nu finalizează această parte care e în obligația lor vor primi avertisment, iar mâine la prânz, dacă nu vor finaliza ceea ce am stabilit împreună, vor primi amendă. Am fost la 08:00 în Vama Veche, acum în Mamaia, voi verifica în măsura în care reușesc să ajung cât mai multe dintre aceste plaje și, la sfârșit, vom face cu colegii de la ABA Dobrogea – Litoral, un proces verbal, în care vom scrie toate lucrurile care trebuie rezolvate până mâine la prânz, astfel încât turiștii care vor petrece acest miniconcediu la malul Mării Negre să aibe (sic!) o plajă cât mai curată, cât mai primitoare, pentru că sunt cetățeni ai noștri și trebuie, în calitate de responsabil pe autoritate publică centrală și regională să facem ceea ce ne-au spus cetățenii că trebuie să facem, adică să ne facem datoria! (…) Noi avem câteva utilaje care vor ajuta în afânarea nisipului, astfel încât să fie o plajă care să poată să primească turiștii în condiții decente. Așa cum am discutat cu cei care erau deja veniți în Vama Veche și aici, mulțumirea pe care o am este că oamenii au văzut că, într-adevăr, există o preocupare, pentru ca aceste plaje să îi primească în condiții decente, însemnând să nu găsească soici, deșeuri, resturi care s-au adunat de-a lungul lunilor de iarnă și primăvară. (…) Din ceea ce am văzut, în linii mari, lucrurile se prezintă în condiții decente și am să monitorizez personal. La raportul de mâine de la prânz, dacă situațiile pe care le-am găsit și le vom găsi să decidem ce măsuri trebuiesc (sic!) luate, astfel încât toate aceste mici nereguli să fie remediate!”, a spus ministrul Ioan Deneș.

plaja abadl

Întrebat despre cum percepe plângerile hotelierilor potrivit cărora nu beneficiază de prioritate la închirierea sectoarelor de plajă, Deneș a precizat că licitațiile sunt organizate în conformitate cu prevederile legale și că viitoarele decizii sunt bazate și pe proiectul de mari proporții al ABADL, de reabilitare pe fonduri europene a mai multor sectoare de plajă.

„Aceste plaje se scot la licitație și pot participa cei care îndeplinesc condițiile, iar licitația este pe o procedură, pe o legislație care se respectă. Trebuie să precizez un lucru important: este un proiect mare, pe o finanțare de la UE, care însemnează 760 de milioane de euro, care se va derula în următorii ani și se vor face câteva sectoare de plaje, inclusiv la Constanța și Eforie, în care vom reda turiștilor sectoare întregi de plaje noi. Noi facem această analiză, dar ținând cont și de acest aspect!”, a concluzionat ministrul Ioan Deneș.

CITEȘTE ȘI:

ABADL anunță faza a doua a reabilitării costiere. 29 milioane lei pentru implementarea lucrărilor pe litoralul românesc

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

One thought on “Ministrul Apelor și Pădurilor, Deneș, în inspecție pe plajele de pe litoral. „Dacă până mâine nu sunt remediate neregulile, vom da amenzi!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *