Ministrul Apărării, Gabriel Leș, alături de autoritățile constănțene la ceremonia de decorare a Forțelor Navale

Cu doar o zi înainte de Ziua Marinei Române, ministrul Apărării Naționale, Gabriel Leș, a fost prezent la Constanța, pentru a participa la ceremonia de decorare a personalului Forțelor Navale Române, alături de prefectul Constanței, Dumitru Jeacă și președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu.

CITEȘTE ȘI:

„Momentul de astăzi, în care cei mai valoroși dintre marinarii Armatei României au fost onorați cu importante distincții militare, ne dă justificata speranță că avem un adevărat corp de elită, care produce valori și își îndeplinește misiunile la cele mai înalte standarde. Mâine, Forțele Navale Române își sărbătorește personalul în activitate, mulțumește veteranilor marinari – reale modele pentru generația actuală și pentru generațiile viitoare și își comemorează eroii care și-au dat viața pentru țară. Cea mai importantă resursă a Armatei României este resursa umană, iar marinarii sunt printre cei mai bine pregătiți militari”, a transmis ministrul Gabriel Leș.

La ceremonia de depuneri de coroane organizată pe faleza de lângă Farul Genovez a participat și prefectul Jeacă și a transmis următoarele:

„Ziua de astăzi ne pregătește sub aspect spiritual și laic pentru sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, care este și protectoarea Marinei Române, a cărei zi va fi, de asemenea, celebrată mâine. (…) Un gând pios pentru cei care nu mai sunt, iar celor care activează în domeniul marinei militare și civile le doresc sănătate și multă dăruire în activitatea lor atât de specială!”

dumitru jeaca coroane

La rândul său, președintele CJC a adus un omagiu celor care au pierit în apele mării.

„O meserie deosebit de frumoasă dar și periculoasă, pentru care mulți marinari militari, dar și civili au plătit cu viața. Să le păstrăm vie amintirea și să le cinstim sacrificiul!”, a transmis Țuțuianu.

tutuianu coroane

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.