Ministrul Apărării din Rusia propune mutarea capitalei țării în… Siberia

Cinci mari centre industriale și științifice urmează să fie înființate în Siberia, iar capitala Rusieiw trebuie mutată acolo, potrivit World Today News. Acest lucru se înțelege din cuvintele ministrului rus al Apărării, Serghei Shoigu, la o întâlnire cu oamenii de știință din filiala siberianăa Academiei de Științe din Rusia.

Trei sau mai bine cinci” centre cu o populație de 300-500 de mii de persoane sau chiar un milion sunt necesare ca parte a dezvoltării Siberiei. „Și nu doar pentru a construi un oraș și pentru a muta capitala acolo, ci pentru a o face cu o direcție foarte specifică către acest domeniu deactivitate”.

Aceste propuneri, precum și regretul obișnuit al lui Shoigu pentru lipsa de amploare a proiectelor rusești, așa cum au existat în fosta URSS, au fost făcute de mai multe ori în ultimii 10 ani. Shoigu, al cărui nume a apărut în unele publicații ca succesor acceptabil al președintelui Vladimir Putin și singurul ministru care a rămas la putere în timpul guvernării lui Putin, a propus, de asemenea, ideea ca parte a unui plan de abordare a suprapopulării Moscovei.

Șeful statului însuși nu și-a exprimat sprijinul pentru idee, dar în timpul „liniei de asistență” de acum două luni, a permis unor agenții naționale și birourilor marilor companii de stat să se mute din Moscova.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *