Spread the love

Deputatul Cristina Ileana Dumitrache și-a asumat rolul preluării stindardului de luptă împotriva instituirii unui vis al sistemelor totalitare: vaccinarea în masă a populației, cu forța și cu sancțiuni drastice în cazul abaterii de la prevederile legii în cauză.

Vaccinarea obligatorie a întregii populații a țării este unul din subiectele intens disputate în ultima vreme și, după primul pas făcut prin întâlnirea cu reprezentanții mass-media, deputatul Dumitrache a organizat, vineri, o dezbatere publică cu constănțenii, la Casa de Cultură a Sindicatelor. Zeci de familii s-au înghesuit să afle detalii despre acest proiect de lege, care, după cum vedem mersul recent al lucrurilor, ar putea fi îngropat, după un traseu secretos, tocmai în Camera Deputaților, forul decizional în acest caz.

CITEȘTE ȘI:

Legea vaccinării obligatorii ar putea fi trântită în Parlament. Dumitrache strânge rândurile: „Ceea ce prevede această lege este foarte grav!”

„Înțeleg că inclusiv instituțiile statului aplică prevederile legii, ca și cum ar fi adoptată”

De la deputatul Cristina Dumitrache aflăm că, la ședința de marți a comisiei pentru Sănătate din Camera Deputaților, proiectul a fost retras de pe ordinea de zi și, mai mult, reprezentanții Ministerului Sănătății nu au participat la discuții., Este evident că, după o grabă inexplicabilă, pasul înapoi făcut de minister este evident și putem înțelege că demersul de raliere a 96 de deputați împotriva acestei legi începe să dea roade: îngroparea acestui proiect de lege este tot mai probabilă!

„Am organizat această dezbatere pentru informare. Există o părere larg răspândită cum că legea a fost deja adoptată și înțeleg că inclusiv instituțiile statului aplică prevederile ca și cum ar fi adoptată. Nu este corect. Din forma în care a ajuns la Cameră, am sesizat nenumărate sancțiuni care pot duce la abuzuri, cu care nu sunt de acord. Totodată, amendamentele le-am depus alături de 95 de colegi. Considerăm că este necesară o lege a vaccinării, însă în spiritul recomandărilor Organizației Mondiale a Sănătății: calitatea vaccinurilor și promovarea prin instrumente de comunicare, în nici un caz prin obligarea cetățeanului! (…) Propun eliminarea termenului „obligativitate” din textul legii, pentru că eu consider obligația statului să asigure stocurile, calitatea și cetățeanul să ia o decizie informată. Marți a fost o ședință, a fost retrasă de pe ordinea de zi. Reprezentanții Ministerului Sănătății au lipsit… Termenul de emitere a raportului era 14 noiembrie. Camera Deputaților este forul decizional”, a spus deputatul Cristina Ileana Dumitrache.

Proiectul de Lege privind vaccinarea persoanelor în România a fost adoptat de Senat pe 23 octombrie a.c. și a fost înregistrat la Camera Deputaților pe 30 octombrie, termenul final pentru depunerea amendamentelor fiind 7 noiembrie, doar o săptămână, iar raportul de la Comisia pentru sănătate şi familie trebuie emis până marți, 14 noiembrie.

În doar o săptămână, termenul fiind foarte scurt, parlamentarii nu au avut timp de mobilizare pentru dezbatere, cu excepția a trei dintre ei: deputatul de Constanța, Cristina Ileana Dumitrache și deputatul Tamara Ciofu (ambii PSD) și Matei Dobrovie (USR), care au reușit să depună, pe ultima sută de metri, o serie de amendamente.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *