Ministerul Mediului: Programul Rabla ar putea fi modificat în 2021

Programul Rabla și-a dovedit succes de-a lungul anilor, în România. Astfel, cetățenii au posibilitatea să renunțe la autoturismele vechi, poluante și să achiziționeze mașini noi, mai puțin poluante. Ministrul Mediului, Tanczos Barna, este însă de părere că oamenii ar trebui să aibă mai multe posibilități de mijloace de transport nepoluante. Trotinetele electrice sunt, de xemplu, un model de mijloc de transport nepoluant, pe care ministrul Mediului l-a adus în discuție.

„Cine predă mașina și scoate din circulație o mașină poluantă să aibă opțiunea să cumpere și altceva decât mașină, un alt mijloc de transport. În București, de exemplu, de ce n-am putea să cumpărăm acele trotinete electrice și să folosim trotinetele electrice în loc de mașini? Trebuie să ne gândim și la asemenea opțiuni, pentru că echilibrul ar fi mult mai mult în favoarea mijloacelor de transport nepoluante, hibrid, electric”, a declarat ministrul Mediului, Tanczos Barna.

Mașinile hibrid sunt incluse în programul Rabla, iar ministrul Mediului a precizat faptul că până în prezent, au fost depuse 5.000 de dosare, în cadrul programului, petru autoturisme hibrid.

Probabil trebuie mai multă campanie de informare. Mașinile electrice sunt destul de scumpe astăzi, dar cu siguranță în doi-trei ani, lucrurile se vor schimba radical. Avem deja producători de mașini care în patru-cinci ani se gândesc să scoată complet din fabricație motoarele standard”, a precizat Tanzos Barna.

Tichetele pentru mașini hibrid și electrice vor fi valabile și în 2021, iar Ministerul Mediului anunță că va căuta să suplimenteze bugetul pentru Programul Rabla, chiar dacă bugetul pentru 2020 nu a fost încă terminat.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *