Ministerul Educației: Elevii s-ar putea întoarce la școală din 11 ianuarie

În condițiile în care cursurile online nu s-au putut ține astăzi din cauza problemelor serverelor de la Google, Jean Badea, secretar de stat în Ministerul Educației, a anunţat că elevii se vor putea reîntoarce în bănci începând cu data de 11 ianuarie. Potrivit acestuia, reluarea cursurilor în şcoli va depinde în mare parte de situația epidemiologică la nivel național.

Astăzi, cursurile s-au desfășurat normal, cu precizarea, că timp de 20 de minute, într-adevăr, serviciile Google s-au oprit. Am contactat reprezentanții Google, ne-au asigurat că pornesc și, într-adevăr, au pornit foarte repede, deci, practic, a fost o întrerupere de 20 de minute, pe care de altfel, am experimentat-o și noi la Ministerul Educației, fiind într-o videoconferință, organizată chiar de Guvern. Nu aș spune că au fost chiar afectați. Aș putea spune că a fost vorba de o întrerupere de 20 de minute. Lucrurile au revenit la normal în scurt timp, după 20 de minute, atunci când practic, toate serviciile au fost repornite”, a precizat Dan Badea.

Ne dorim ca începând cu data de 11 ianuarie, să reluăm, pe cât posibil, sau într-o pondere cât mai mare cursurile față în față, însă așa, după cum știm, aceasta depinde în mare parte de situația edidemiologică la nivel național. Am făcut apel în această perioadă la părinți, la elevi, la cadre didactice, mai ales în contextul în care se apropie și vacanța, iar tentația de a ne întâlnic cu cei dragi este mare, să fim precauți, tocmai pentru a contribui și noi, ca sistemul de educație la lupta pe care medicii o duc în sistemul de sănătate și să putem să revenim în școală, în bănci, așa cum ne dorim”, a mai spus secretarul de stat.

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a semnat ordinul care prevede că activitățile didactice care impun prezența fizică a preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ preșcolar, primar, gimnazial, liceal și postliceal se suspendă pentru perioada 9 decembrie – 23 decembrie 2020.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

One thought on “Ministerul Educației: Elevii s-ar putea întoarce la școală din 11 ianuarie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *