Spread the love

Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice anunță marți că în această perioadă desfășoară investiții, prin Programul Național pentru Dezvoltare Locală, pentru două localități din județul Constanța.

CITEȘTE ȘI:

Țuțuianu veghează la aplicarea PNDL. Mereni și Bărăganu primesc milioane de lei pentru proiecte

Astfel, este vorba despre comuna Saligny, unde se va construi un dispensar medical și se va proceda la modernizarea rețelei de iluminat public stradal. Investițiile în această comună se ridică la peste 636.000 lei.

Cea de-a doua localitate este satul Făclia, unde vor fi acordați peste 535.000 lei pentru extinderea rețelei de alimentare cu apă și peste 550.000 lei pentru extinderea rețelei de iluminat public.

Potrivit Guvernului, investițiile realizate prin PNDL în primul trimestru al anului includ 308 km de conducte de apă şi canal, 84 de unităţi locative, 419 km de drumuri judeţene şi comunale reabilitate, 28 de creşe şi grădiniţe construite, 2 unităţi de învăţământ modernizate, 5 cămine culturale şi bazine de înot realizate.

PNDL 2 finanțează 9.500 de obiective de investiții, dintre care 2.500 de creșe și grădinițe, 2.000 de școli și 5.000 de alte obiective (din toate domeniile eligibile), iar pentru aceste investiții sunt alocate fonduri în valoare de 30 de miliarde de lei credite de angajament.

CITEȘTE ȘI:

Țuțuianu, la întâlnire cu primarii din județ. „Implementarea PNDL trebuie să se realizeze cu succes!”

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *